Juhannuksen alusaikaa

Perjantaina 17.6.2022 jatkui vielä kaunis kesäsää. Aurinkoista, heikkoa (4-6 m/s) lännen puoleista tuulta ja lämpöä oli enimmillään 19 astetta. Staijia 1,5 tuntia aamulla luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosat. Mainittavia havaintoja olivat mm. kuikka, 16 ruokkia, paikallinen 2kv lapintiira (vasta eka Utössä näkemäni), valkoviklo, 3 mustavikloa, 2 töyhtöhyyppää ja 14 suokukkoa. Pikkulinnuista mainittavia olivat 2 luhtakerttusta ja 3 pikkukäpylintua. Päivä meni paljolti kotihommissa, tänään mm. laskettiin s/y Taivaanvuohi. Annika Tatterbach lähti aamulaivalla mantereelle.

2kv LAPINTIIRA

2kv LAPINTIIRA, KAMERALLE VÄHÄN ETÄÄLLÄ..

KOMEITA KOIRAS SUOKUKKOJA ON NYT MATKALLA ETELÄÄN

KOMEITA KOIRAS SUOKUKKOJA ON NYT MATKALLA ETELÄÄN

Lauantaina 18.6.2022 lännestä saapui matalapaine ja vettä satoi aamusta klo 13 saakka. Myöhemmin oli pilvistä, lämpöä 16 astetta ja koko päivän lounaistuulta, 8-12 m/s. Sateen vähän hellitettyä kierrettiin saaren itäosat ja vähän kyläaluetta, mutta saalis oli aika vähäinen. Mainittavia mm. metsäviklo, 7 suokukkoa, 3 haapanaa, rytikerttunen ja 4 luhtakerttusta. Merelle ei tänään tapitettu, iltapäivällä tehtiin pihahommia ja rikattiin s/y Taivaanvuohi.

MUSTAKURKKU-UIKKUJA ON KAKSI PARIA, HAUTOVAT. TÄSSÄ MAJAKAN HEIJASTEESSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

MUSTAKURKKU-UIKKUJA ON KAKSI PARIA, HAUTOVAT. TÄSSÄ MAJAKAN HEIJASTEESSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

SINITIAISEN POIKASIA ON RUOKITTAVA SATEESSAKIN

SINITIAISEN POIKASIA ON RUOKITTAVA SATEESSAKIN

Sunnuntaina 19.6.2022 oli vaisu lintupäivä – navakka luoteistuuli (8-12 m/s) oli pyyhkinyt pois muut kuin pesivät lajit, yhtään muuttokahlaajaakaan ei löytynyt. Aamulla oli pilveä, muuten aurinkoista ja iltapäivällä 17 astetta lämpöä. Staijia tunti aamulla ja kierrettiin saaren itäosat. Mainittavaa oli vain ruokki, luhtakerttunen ja merilokki, joka nappasi kyhmyjoutsenen poikasen ja nieli sen kokonaisena! Harmi, etten saanut tilannetta kuvattua – pelkkä nielemisprosessi kesti useita minuutteja.

TÄSTÄ KYHMYJOUTSENPOIKUEESTA YKSI PÄÄTYI TÄNÄÄN MERILOKIN SUUHUN

TÄSTÄ KYHMYJOUTSENPOIKUEESTA YKSI PÄÄTYI TÄNÄÄN KOKONAISENA MERILOKIN SUUHUN. TÄMÄ KUVA ON OTETTU TÄNÄÄN.

Kirjasin tänään taas saaren Atlas-havaintoja, pesimälinnusto alkaa olla hanskassa. Vesilintujen tilanne on aika heikko – kyhmyjoutsen- ja merihanhipoikueiden lisäksi ei tällä hetkellä ole yhtään ainoaa vesilintupoikuetta. Kuoriutuneiden haahkanpoikasten määrä näyttää jäävän tänä vuonna viiteen, niistä yksikään ei ole enää elossa. Merikotkia ei juurikaan näe, lähinnä vain merilokkeja.

KALALOKKI SAI KALAN

KALALOKKI SAI KALAN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.