Kahlaajia syysmuutolla

Maanantaina 4.7.2022 oli edelleen aurinkoista ja lämmintä (23 astetta). Tuuli oli etelästä 6-7 m/s, illalla lännestä lähestyi saderintama. Staijia taas tunti aamulla ja itäosan kierros. Nähtiin mm. 12 mustalintua, 9 ruokkia, 6 muuttavaa ad pikkulokkia (2+4), nuolihaukka ja muuttokahlaajia 2 suokukkoa, 10 liroa, valkoviklo, 5 töyhtöhyyppää ja 5 suosirriä. Luhtakerttusia lauloi edelleen kaksi. Outi lähti iltapäivällä käymään mantereella ja Petro Pynnönen perheineen saapui hyönteis- ja linturetkelle saareen.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA KAKSI PARIA

PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA KAKSI PARIA

Tiistaina 5.7.2022 selkeni aamulla yöllisen pikku sateen jälkeen ja päivä oli pääosin aurinkoinen, lämpöä enää 20 astetta. Länsilounainen tuuli oli aamulla 7 ja illansuussa 11 m/s. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla ja kiersin kyläalueen sekä saaren itäosat. Mainittavia havaintoja olivat mm. 7 ruokkia, 2 valkovikloa, 9 liroa, pikkukuovi, 4 töyhtöhyyppää, 3 suokukkoa, 4 suosirriä ja syksyn eka kuovisirri. Kaksi luhtakerttusta lauleli vielä itärannan ruovikossa ja valkoselkätikka rummutti aamulla muutamaan otteeseen kylällä paikkaa vaihtaen. Petro löysi Enskäriltä kiurun pesän. Merellä on ikävä kyllä jo isoja (sini)levälauttoja.

HAARAPÄÄSKYPOIKUEITA ON MUUTAMA

HAARAPÄÄSKYPOIKUEITA ON MUUTAMA

Keskiviikkona 6.7.2022 oli jälleen aurinkoista koko päivä, lounaistuulta 7-10 m/s ja lämpöä 17-20 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja totutusti saaren itäosan kierros. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 kuikkaa, 2 Gaviaa, 10 mustalintua, 34 ruokkia ja 4 ad pikkulokkia. Muuttokahlaajia oli tänään 6 valkovikloa, 6 liroa, 3 suokukkoa, 2 pikkukuovia, töyhtöhyyppä, 16 suosirriä ja 3 kuovisirriä.

SYYSMUUTTAVAT KUOVISIRRIT SAAPUIVAT AIKA ODOTETTUUN AIKAAN

SYYSMUUTTAVAT KUOVISIRRIT SAAPUIVAT AIKA ODOTETTUUN AIKAAN

Lisäksi saaressa nähtiin käki (aikainen syysmuuttaja!), pikkukäpylintu ja naaras mustaleppälintu. Ihan mukava lintupäivä. Tänään tuli epävirallinen tieto, että Utö Expressin potkurivian korjaus vie niin pitkään, että ilmeisesti tänä kesänä Express ei aja enää lainkaan. Harmi.

NIITTYKIRVISIÄ ON PESINYT YKSI PARI

NIITTYKIRVISIÄ ON PESINYT YKSI PARI

VIELÄ YKSI KUVA LUHTAKERTTUSESTA

VIELÄ YKSI KUVA LUHTAKERTTUSESTA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.