Kahlaajia maltillisesti

Perjantaina 22.7.2022 jatkui pilvetön sää, tosin myöhään iltapäivällä levisi tiheä sumu saaren ylle. Lämpöä oli 21 astetta ja etelälounainen tuuli heikkoa, 3-6 m/s. Vieraidemme lähdön ja nuohoojakäynnin takia aamustaiji jäi väliin, mutta kierrettiin Outin kanssa myöhemmin saaren itäosat. Mainittavat havainnot olivat harmaahaikara, valkoviklo, mustaviklo, 2 liroa, rantasipi, 2 suosirriä ja 3 töyhtöhyyppää. Itärannalla kierteli jälleen muutaman kerran ad pikkutiira ja Laaksosen Juha oli nähnyt valkoselkätikan pariinkin otteeseen. Käki kukkui illalla kylällä.

PIKKUTIIRA ON NYT MIELTYNYT SAAREN ITÄRANTAAN

PIKKUTIIRA ON NYT MIELTYNYT SAAREN ITÄRANTAAN

NUOHOOJA MEIDÄN KORKEALLA PIIPULLA

NUOHOOJA MEIDÄN KORKEALLA PIIPULLA

Lauantaina 23.7.2022 säätyyppi vähän muuttui – pilvistä, aamulla oli vähän sumuakin, lämpöä 19 astetta ja aluksi lounais-, myöhemmin luoteistuulta 5-8 m/s. Aamulla runsas tunti staijia luotsimäellä ja kierrettiin saaren itäosat. Nähtiin mm. 6 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, isokuovi, 2 pikkukuovia, 4 valkovikloa, 9 liroa, rantasipi, suokukko, 2 kapustarintaa, taivaanvuohi sekä sirrejä 16 suosirriä, 3 lapinsirriä ja vp kuovisirri. Valkoselkätikka oli edelleen lammashaassa ja pikkutiira käväisi jälleen ainakin neljä kertaa itärannalla. Itäniityllä näkyi pensastaskun lentopoikanen, uusi pesimälaji saarelle.

VAIHTOPUKUINEN KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

VAIHTOPUKUINEN KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

Sunnuntaina 24.7.2022 yöllä satoi muutama tippa vettä ja aamu/aamupäivä olivat vielä pilvisiä, muuten auringonporotusta. Lämpöä oli 19 astetta ja pohjoistuulta 6-8 m/s. Staijia aamulla runsas tunti ja kierrettiin taas saaren itäosat, muuten tehtiin kotihommia. Nähtiin mm. 5 harmaahaikaraa, 79 mustalintua, 13 ruokkia, 20 suosirriä, 2 jp isosirriä (luotsiaseman luodoilla), vp kuovisirri, 11 valkovikloa, 9 liroa ja 17 pikkukuovia. Kylällä lenteli 7 pikkukäpylintua ja kompostorilta löysimme yllättäen 1kv mustaleppälinnun. Mistä lienee kotoisin.. Täällä on edellinen muleli nähty 6.7. ja sitä edellinen kesäkuun alussa ja siksi en oikein usko, että olisi täällä syntynyt, mutta enpä osaa varmasti sanoa. Illansuussa Varesvuon Markus näki jälleen pikkutiiran itärannalla.

1KV MUSTALEPPÄLINTU TÄNÄÄN KOMPOSTORILLA - MISTÄ LIE TULLUT?

1KV MUSTALEPPÄLINTU TÄNÄÄN KOMPOSTORILLA – MISTÄ LIE TULLUT?

LUOTOKIRVISTEN PESINTÄ ONNISTUI HYVIN

LUOTOKIRVISTEN PESINTÄ ONNISTUI HYVIN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina exif-tietoineen löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.