Lunta ja lähes myrskytuulia

Torstaina 17.11.2022 kylmeneminen jatkui, nyt lämpöä oli enää 1 aste ja päivällä käväisi hetken pakkasellakin. Pitkin päivää sakeitakin räntä-/lumikuuroja ja näkyvyys oli pitkiä aikoja heikko. Itäkoillinen tuuli oli aamulla 4 ja illansuussa 9 m/s. Yritin staijata luotsiasemalla, mutta näkyvyys oli liian huono – kierrettiin saaren itäosat, kyläalue ja Enskär. Mainittavimmat havainnot olivat 1kv kanahaukka, jänkäkurppa, 2 naurulokkia, käpytikka, 4 peukaloista, tikli ja itärannan levävallilla taas tiltaltti. Hyvärisen Ismo saapui illalla saareen lintureissulle.

TIKLI KÄVÄISI MEIDÄN SAUNALLA

TIKLI KÄVÄISI MEIDÄN SAUNALLA

Perjantaina 18.11.2022 jatkui koillistuuli, tänään 8-11 m/s, ja lämpöä oli vain 1-2 astetta. Puolipilvistä, ei sadetta ja melko hyvä näkyvyys. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja koko saari taas kierrettiin. Nähtiin merellä/muutolla mm. 2 kaakkuria, 106 kanadanhanhea (4a), 4 haapanaa, 5 tavia, lapasotka, 35 allia, 8 mustalintua ja 3 ruokkia. Länsipuolen luodoilla oli 30 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. kanahaukka, 16 tilheä, 8 peukaloista, 2 punarintaa, 2 punakylkirastasta, tiltaltti edelleen, 2 pikkuvarpusta ja myöhäinen västäräkki itärannalla. Outi lähti aamulaivalla mantereelle lapsia ja lastenlapsia tapaamaan, illalla saapuivat Antti Harri ja Janne Suomela saareen lintureissulle.

KOTTARAISTEN MUUTTO ALKAA OLLA OHI

KOTTARAISTEN MUUTTO ALKAA OLLA OHI

Lauantaina 19.11.2022 puhkui lähes myrskyisä koillistuuli, 14-17 m/s ja puuskissa 20 m/s, yhdistyneenä nollan molemmin puolin pyörineeseen lämpötilaan. Puolen päivän jälkeen alkoi lumi/räntäsade, mutta aamupäivällä oli hetken aurinkoakin ja hyvä näkyvyys (paitsi etäämmällä väreilyä). Staijia runsas 3 tuntia luotsiasemalla ja saarikierros, Enskär jäi vähemmälle. Merellä/muutolla nähtiin mm. 12 laulujoutsenta, 5 tavia, haahka, 20 allia, mustalintu, Gavia sp, 4 naurulokkia, 3 riskilää ja yllättäen hienoa marraskuista ruokkimuuttoa eteläkärjen ohi itään – yhteensä 63 ruokkia! Saaressa havaittiin mm. 8 merisirriä Pattskärin eteläkärjessä, niittykirvinen, 5 peukaloista, rautiainen, 2 punarintaa, punakylkirastas, pikkuvarpunen ja edelleen tiltaltti itärannalla.

SAARESSA OLESKELEE YKSI KÄPYTIKKA, KÄY RUOKINNOILLA

SAARESSA OLESKELEE YKSI KÄPYTIKKA, KÄY RUOKINNOILLA

Sunnuntaina 20.11.2022 jatkui talvinen ja kovatuulinen sää. Pilvistä ja lumikuuroja pitkin päivää, lämpötila vaihteli +1 ja -1 välillä ja kova koillistuuli kääntyi hiljalleen itään, voimaa oli 12-14 m/s, puuskat 18. Arktisen kylmää oli tuulessa.. Tunti luotsiasemalla päivällä ja itärannan ja kylän kiertely tuottivat muutolla 12 laulujoutsenta ja 16 kanadanhanhea sekä Pattskärin eteläluodoilla 22 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. lehtokurppa, 4 tilheä, 6 peukaloista, punarinta, punakylkirastas, tiltaltti ja pikkuvarpunen edelleen ja ylilentävä pulmunen. Pääosa koleasta päivästä kului kotosalla kirjoitushommia tehden. Harri ja Suomela lähtivät päivällä mantereelle.

MERIMETSOT LUMIPYRYSSÄ

MERIMETSOT LUMIPYRYSSÄ

TALITIAINEN NIUKOISSA VALOISSA

TALITIAINEN NIUKOISSA VALOISSA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki) nähtävänä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.