Marraskuun niukkoja valoja

Maanantaina 21.11.2022 jatkui edelleen kylmä (-1 astetta) ja kovatuulinen (11-14 m/s) itäkaakkoinen virtaus, taivas oli paksussa pilvessä ja päivällä satoi sakeita lumikuuroja. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja pikaista kiertelyä kylällä ja itärannassa. Nähtiin mm. 3 ruokkia, 3 riskilää, tavi, merisirri, taivaanvuohi, 2 tilheä ja punakylkirastas. Pikkulinnuista tallella olivat vielä mm. 5 peukaloista, rautiainen, punarinta ja itärannan tiltaltti. Tänään saatiin Alhon Pentin kanssa valmiiksi kattoluukku meidän ala- ja yläkerran välille, hyvä tuli. Hyvärisen Ismo lähti päivällä mantereelle ja Pauli Jussila saapui saareen lintureissulle.

LUNTA SATOI TAAS SEN VERRAN, ETTÄ MAA OLI HETKEN VALKOINEN

LUNTA SATOI TAAS SEN VERRAN, ETTÄ MAA OLI HETKEN VALKOINEN

Tiistaina 22.11.2022 oli edelleen pilvistä, mutta itäkaakkoinen tuuli oli vähän heikentynyt, nyt 6-8 m/s. Lämpöä oli 2 astetta ja lumet jo sulivat. Staijia aamulla vajaa tunti ja kiersin itäosan saaresta, muuten kotihommia. Lintuja näkyi mm. naurulokki, 12 merisirriä länsipuolen luodoilla, 2 taivaanvuohta, lehtokurppa ja käpytikka. Pikkulinnuista mainittavia olivat 2 peukaloista, niittykirvinen, 3 pikkuvarpusta ja itäniitylle ilmestyneet 2 kangaskiurua, jo melko myöhäisiä syysmuuttajia.

KANGASKIURUT RUOKAILIVAT LEVÄVALLEILLA

KANGASKIURUT RUOKAILIVAT LEVÄVALLEILLA

Keskiviikkona 23.11.2022 jatkui sama säätyyppi – pilvistä ja pimeää, vähän räntäsadettakin, lämpöä 1 aste ja itätuulta 6-9 m/s. Aamulla vajaa tunti majakalla, mutta huonon näkyvyyden takia havikset jäivät muutamaan alliin. Kiertelin saaren itäosia ja näin mm. taivaanvuohen, 2 niittykirvistä, 2 peukaloista, käpytikan ja itärannan levävallien tuntumassa edelleen tiltaltti ja 2 kangaskiurua. Jussila näki iltapäivällä naaras sinisuohaukan. Päivä kului taas paljolti kirjoituspuuhissa.

KÄPYTIKKA JA MARRASKUUN VALOT

KÄPYTIKKA JA MARRASKUUN VALOT

Torstaina 24.11.2022 oli edelleen pilvistä ja itätuulta (7-9 m/s), lämpöä 1 aste. Aamulla tunti staijia luotsiasemalla ja itäniityn kierros, muuten kotosalla. Nähtiin luotsiasemalta mm. tavi, n-pukuinen lapasotka, 3 mustalintua ja 2 ohilentävää merisirriä. Saaressa näkyi mm. eilinen naaras sinisuohaukka edelleen, itäniityllä hetken lekutellut hiirihaukka, 9 tilheä, 3 kottaraista, 2 peukaloista, 2 pikkuvarpusta ja itärannalla niittykirvinen. Kangaskiuruja en nyt löytänyt. Huomisaamuna on varhainen lähtö lyhyelle käynnille mantereelle.

NIITTYKIRVINEN TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

NIITTYKIRVINEN TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

MUUTAMA TILHI PYÖRII VIELÄ SAARESSA

MUUTAMA TILHI PYÖRII VIELÄ SAARESSA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki) löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.