Takaisin Utöhön

Lauantaina 21.1.2023 lähdettiin Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin sumuisessa nollakelissä Nauvoon kaffelle ja vähän kauppaankin, kunnes siirryttiin m/s Baldurille. Väkeä oli niukasti, mutta ketunmetsästäjiä muutama matkalla Utöhön. Matka meni joutuisasti kun Nötö jätettiin väliin ja Utöhön saavuttiin pimeässä klo 17. Jurmon kohdalla näkyi mm. 4 laulujoutsenta ja 2 tp riskilää. Utössä on lintureissulla jo Hyvärisen Ismo.

TELKKIÄ TALVEHTII UTÖSSÄ MUUTAMIA KYMMENIÄ

TELKKIÄ TALVEHTII UTÖSSÄ MUUTAMIA KYMMENIÄ

Sunnuntaina 22.1.2023 oli pilvistä ja utuista, heikkoa (1-3 m/s) etelänpuoleista tuulen virettä ja pakkasta 2 astetta. Staijia aamulla noin 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin likimain koko saari. Merellä nähtiin mm. tp kuikka, 4 lapasotkaa, 15 allia, 3 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 6 tukkakoskeloa, 2 ruokkia, 13 riskilää, naurulokki ja Fladanilla uimassa koiras uivelo. Merisirrejä nähtiin 35, saunalahdella oli taivaanvuohi ja Fladanin rantaan laskeutui ip:llä harmaahaikara. Lisäksi havaittiin mm. 20 tilheä, 60 räkättirastasta, 3 punakylkirastasta, 4 peukaloista, 3 pikkuvarpusta ja itärannalla edelleen luotokirvinen. Ismo lähti päivällä mantereelle.

HARMAAHAIKARA KÄVÄISI ILTAPÄIVÄLLÄ KYLÄN RANNASSA

HARMAAHAIKARA KÄVÄISI ILTAPÄIVÄLLÄ KYLÄN RANNASSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.