Aurinkoista heinäkuuta

Torstaina 20.7.2023 oli jälleen aurinkoista ja lämmintä (19 astetta), länsilounainen tuuli puhalsi 5-9 m/s. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla ja itäosan lisäksi kävin tänään Kesnäsin kärjessä. Havaintoja olivat mm. 2 ruokkia, 16 pikkukuovia, 2 valkovikloa, liro, suokukko, 17 suosirriä ja lapinsirri. Iltapäivästä alkaen olin kotosalla, mm. futismatsien parissa. Saaressa jäljellä oleva kettu on kuulemma saanut pentuja, ainakin 2-3, mutta itse en ole niitä vielä nähnyt.

VALKOVIKLOT USEIN UIVAT PIENIÄ MATKOJA

VALKOVIKLOT UIVAT USEIN PIENIÄ MATKOJA 

Perjantaina 21.7.2023 paistoi taas aurinko koko päivän, lämpöä oli 19 astetta ja länsilounaista tuulta aamulla 4 m/s, illansuussa jo 10 m/s. Staijia taas tunti aamulla ja itäosan kierros. Nyt vilkkaana kesäaikana en ole kulkenut juuri lainkaan kiikarin ja kameran kanssa kyläalueella enkä hotelliniemellä, kun lähes kaikissa taloissa ollaan paikalla ja myös turisteja on saari pullollaan.. Tänään näkyi mm. 38 ruokkia, 3 harmaahaikaraa, käki ja muuttokahlaajia pikkukuovi, 8 valkovikloa, 4 liroa, rantasipi, suokukko, 57 suosirriä ja lapinsirri. Laaksosen Juha ja Pyykön Minna ovat myös nyt saaressa, Varesvuon Markus ja Minna puolestaan lähtivät aamulla mantereelle. Iltalaivalla meidän alumiinivene tuli yhteysaluksen kyydissä takaisin mantereelta, moottori ja vaihteisto on korjattu. Saapa nähdä toimiiko vieläkään kunnolla..

MERIHANHIA ON PALJON SAAREN YMPÄRILLÄ, VANHOJA JA NUORIA

MERIHANHIA ON PALJON SAAREN YMPÄRILLÄ, VANHOJA JA NUORIA

Lauantai 22.7.2023 oli sään puolesta eilisen toisinto: aurinkoa, lämpöä 19 astetta ja länsilounaista tuulta 6-9 m/s. Ohjelmakin oli sama, tunnin staiji aamulla luotsiasemalla ja itäosan kierros. Iltapäivällä MM-futista. Lintuja näkyi mm. 37 ruokkia ja muuttokahlaajia 2 ad punakuiria, 5 valkovikloa, rantasipi, 2 liroa, metsäviklo, lapinsirri, pikkusirri, 2 kuovisirriä ja kaikkiaan noin 175 suosirriä. Utössä on koko kesänä satanut toistaiseksi vain 22 mm, sen verran kun mantereella tulee puolessa tunnissa kunnon kuuropilvestä.

lapinsirri_01_Korppoo_07_23

ITÄRANNALLA OLI TÄNÄÄN SUOSIRRIEN SEURASSA LAPINSIRRI JA PIKKUSIRRI. PIKKUSIRRIKUVASTA KIITOS JUHA LAAKSOSELLE!

ITÄRANNALLA OLI TÄNÄÄN SUOSIRRIEN SEURASSA LAPINSIRRI JA PIKKUSIRRI. PIKKUSIRRIKUVASTA KIITOS JUHA LAAKSOSELLE!

Sunnuntaina 23.7.2023 jatkui samanlainen sää – pääosin oli aurinkoista (aamulla vähän pilveä), lounaistuulta 4-7 m/s ja lämpöä 19 astetta. Aamulla taas tunti luotsimäellä ja myöhemmin itäosan kierros. Havaintoja olivat mm. 21 ruokkia ja muuttokahlaajia saaressa tundrakurmitsa, suokukko, 2 valkovikloa, 3 liroa, rantasipi, töyhtöhyyppä, suokukko, kuovisirri ja 62 suosirriä. Raripuskassa näkyi hetken aikaa naaras kirjokerttu – ehkä pesivä, mutta lentopoikasia ei ole kylläkään osunut kohdalle. Grimsörarnan suunnalla laskin aamulla luodoilta 250-300 harmaahyljettä.

VANHA TUNDRAKURMITSA LENSI TÄNÄÄN OHI AIKA LÄHELTÄ

VANHA TUNDRAKURMITSA LENSI TÄNÄÄN OHI AIKA LÄHELTÄ

TUULISELLA SÄÄLLÄ HAARAPÄÄSKYT SAALISTELEVAT TOSI MATALALLA

TUULISELLA SÄÄLLÄ HAARAPÄÄSKYT SAALISTELEVAT TOSI MATALALLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina (klikkaa auki!) nähtävillä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.