Hiljaista lintumaailmaa, paljon kesäturisteja

Maanantaina 24.7.2023 oli edelleen aurinkoa, lämpöä (20 astetta) ja heikkoa (4 m/s) lounaistuulta. Tutut kuviot – tunnin staiji aamulla ja itäosan kierros – tuottivat mm. harmaahaikaran, 21 ruokkia, muuttokahlaajia 17 pikkukuovia, 20 meriharakkaa (1a), liron, 3 valkovikloa, rantasipin, 45 suosirriä ja kuovisirrin. Itärannan ruovikossa näkyi luhtakerttunen. Outi saapui päivällä saareen, laskettiin alumiinipaatti veteen ja tehtiin illansuussa pieni koeajokierros. Saareen saapui lintureissulle Petri Lampila.

NUORIA LUOTOKIRVISIÄ ON MONIN PAIKOIN

NUORIA LUOTOKIRVISIÄ ON MONIN PAIKOIN

Tiistaina 25.7.2023 oli vaihteeksi pääosin pilvistä ja illalla saatiin hetki sadettakin. Lämpöä oli 19 astetta ja kaakkoistuuli puhalsi 5-7 m/s. Staijia aamulla runsaat 2 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin itäosat ja vähän kylälläkin. Nähtiin mm. kuikka, 45 mustalintua, 14 ruokkia ja 3 pikkulokkia. Muuttokahlaajia nähtiin 4 pikkukuovia, isokuovi, 3 valkovikloa, 17 liroa, töyhtöhyyppä, 2 suokukkoa, 2 tundrakurmitsaa, 3 lapinsirriä ja 55 suosirriä. Saaressa nähtiin myös 2 käkeä, syksyn ekat 1-2 käpytikkaa ja pikkukäpylintu. Satama oli taas täynnä huviveneitä.

VANHOJA SUOSIRREJÄ RIITTÄÄ EDELLEEN

VANHOJA SUOSIRREJÄ RIITTÄÄ EDELLEEN

Keskiviikkona 26.7.2023 oli jälleen aurinkoista ja lämmintä (19 astetta). Aamulla oli tyyntä, mutta päivän kuluessa virisi länsituulta 7 m/s. Staijia aamulla pari tuntia ja saaren itäosat kierrettiin. Merellä nähtiin mm. 27 mustalintua, alli (hyvä kesähavis täällä) ja 38 ruokkia. Muuttokahlaajia havaittiin tänään 2 pikkukuovia, tundrakurmitsa, 4 valkovikloa, 2 liroa, rantasipi, metsäviklo, 2 töyhtöhyyppää, 26 suosirriä ja kuovisirri. Lisäksi nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, syksyn eka tuulihaukka, 2 käkeä, pikkukäpylintu, ruokokerttunen, 2 viitakerttusta (toinen 1kv) ja 2 käpytikkaa.

HARMAAHAIKAROITA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN, TÄMÄ TÄNÄÄN

HARMAAHAIKAROITA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN, TÄMÄ TÄNÄÄN

SATAMASSA ON KYMMENIÄ VIERASVENEITÄ

SATAMASSA ON KYMMENIÄ VIERASVENEITÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävänä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.