Merivesi korkealla, sadetta odotellaan

Torstaina 27.7.2023 oli aurinkoista ja lämmintä (21 astetta), lounaistuulta 4-7 m/s. Staijia tunti aamulla ja saaressa kiertelyä, mutta paljon myös kotinurkissa oleskelua. Havaintoja tänään olivat mm. 8 harmaahaikaraa, 23 ruokkia, 2 tuulihaukkaa, nyt jo 4 käpytikkaa, törmäpääsky, satakieli ja 2 kultarintaa. Muuttokahlaajia nähtiin valkoviklo, kapustarinta, pikkutylli, 63 suosirriä ja kuovisirri.

MERIHARAKAT OVAT JO OSIN LÄHTENEET, EIVÄT KAIKKI

MERIHARAKAT OVAT JO OSIN LÄHTENEET, EIVÄT KAIKKI

HARMAAHAIKAROITA RIITTÄÄ

HARMAAHAIKAROITA RIITTÄÄ

Perjantaina 28.7.2023 yöllä satoi 4 mm ja päiväksikin povattiin sadetta, mutta vettä ripotti vain vaivaiset 0,3 mm. Pääosa päivästä oli taas aurinkoa ja lämmintä (18 astetta), etelätuulta 4-6 m/s. Staijia tunti aamulla ja kierrettiin saaren itäosat. Päivän havaintoja olivat mm. 3 harmaahaikaraa, 11 ruokkia, 8 mustalintua, tuulihaukka, 2 käpytikkaa ja muuttokahlaajia kapustarinta, pikkukuovi, 3 valkovikloa, 2 liroa, rantasipi, 40 suosirriä ja kuovisirri. Kaikki vielä vanhoja lintuja. Petri Lampila lähti aamulla mantereelle.

EKAT NUORET TUULIHAUKAT OVAT SAAPUNEET - TÄLLÄ RENGAS JALASSA

EKAT TUULIHAUKAT OVAT SAAPUNEET – TÄLLÄ RENGAS JALASSA

Lauantaina 29.7.2023 oli puolipilvistä,  pääosin kuitenkin aurinkoa, ja lämmintä 19 astetta. Länsituuli puhalsi 8-11 m/s. Staijailin taas tunnin aamulla ja kierrettiin saaren itäosat. Tänään nähtiin mm. 3 harmaahaikaraa, 29 ruokkia, 2 tuulihaukkaa, käki, käpytikka ja muuttokahlaajia 3 pikkukuovia, 4 liroa, 8 valkovikloa, 43 suosirriä ja 2 kuovisirriä. Meidän pihakatajassa kävi ruokailemassa 2 nuorta kultarintaa. Merivesi on yhä vaan korkeammalla ja kahlaajalietteet minimissään.

ITÄRANNALLA OLI TÄNÄÄN 2 KUOVISIRRIÄ

ITÄRANNALLA OLI TÄNÄÄN 2 KUOVISIRRIÄ

Sunnuntaina 30.7.2023 oli pääosin aurinkoista ja lämmintä (21 astetta), maltillista lounaistuulta 5-7 m/s. Tunti taas aamulla luotsiasemalla ja saaren itäosat kierrettiin. Iltapäivällä oli ohjelmassa kyläreissu Alanteille, muitakin saarelaisia oli paikalla. Lintuja näkyi mm. harmaahaikara, 7 ruokkia, tuulihaukka, 2 käkeä ja muuttokahlaajia 7 pikkukuovia, 6 valkovikloa, 13 liroa, 26 suosirriä ja kuovisirri. Meidän pihapiirissä hyöri nyt 1 ad ja 2 1kv kultarintaa.

NUORI KULTARINTA

NUORI KULTARINTA

KYLÄN SATAMASSA ON JO USEITA PÄIVIÄ OLESKELLUT HAARAPÄÄSKY, JONKA PYRSTÖJOUHIIN ON TARTTUNUT ISO VALKOINEN SULKA. LISÄÄ KUVIA "UUSIMMAT"-KANSIOSSA.

KYLÄN SATAMASSA ON JO USEITA PÄIVIÄ OLESKELLUT HAARAPÄÄSKY, JONKA PYRSTÖJOUHIIN ON TARTTUNUT ISO VALKOINEN SULKA. LISÄÄ KUVIA ”UUSIMMAT”-KANSIOSSA.

Maanantaina 31.7.2023 oli pitkästä aikaa lähdettävä käymään mantereella, putkiremppa-asioissa. Aamulla ja aamupäivällä ei retkeilty, kerättiin kamoja kotosalla ja laiva lähti klo 13.30. Nyt matkustajia oli niukasti Pärnäisten suuntaan. Ennen lähtöä nähtiin ja kuvattiin omalla pihalla isopäiväkiitäjä – meille vuoden ensimmäinen. Laivamatkalla ei kummempia havaintoja.

ISOPÄIVÄKIITÄJÄ MEIDÄN SYRIKASSA TÄNÄÄN

ISOPÄIVÄKIITÄJÄ MEIDÄN SYRIKASSA TÄNÄÄN

Uusimmat kuvat löytyvät isompina (klikkaa auki!) täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.