Myrskytuulia

Maanantaina 18.9.2023 oli pääosin aurinkoista, lämpöä 15 astetta ja itäkaakkoista tuulta – aamulla 4 m/s, mutta voimistui päivän aikana ad 9 m/s. Staijia taas pari tuntia, nyt luotsiasemalla, ja koko saaren komppaus. Nähtiin mm. 3 sepelhanhea, kuikka (+3 sp), 125 mustalintua, 18 allia, 8 varpushaukkaa, tuulihaukka, 3 sinisuohaukkaa ja jälleen 1kv arosuohaukka – nyt mm. pyrstösulkasadon perusteella eri yksilö kuin viime viikolla.

TÄNÄÄN NÄIMME UUDEN 1KV AROSUOHAUKAN, KUVASTA KIITOS ANTERO TOPP'ILLE!

TÄNÄÄN NÄIMME UUDEN 1KV AROSUOHAUKAN, KUVASTA KIITOS ANTERO TOPP’ILLE!

Kahlaajia nähtiin 5 tylliä, 9 suosirriä, 2 valkovikloa ja 2 nuorta tundrakurmitsaa. Muita mainittavia olivat 2 harmaahaikaraa, 2 pähkinähakkia (korkealla lounaaseen), 24 kuusitiaista ja 4 pikkusieppoa. Viime yönä oli tullut jonkin verran fyllareita, hippiäisiä, leppälintuja ja hernekerttuja. Päivällä lähtivät mantereelle Jouni Rautanen ja Petro Pynnönen, saareen saapui lintuväkeä Jarmo Saarnio, Mika Grönroos ja pari muuta.

ITÄRANNALLA VIIPYILEE 2 NUORTA TUNDRAKURMITSAA

ITÄRANNALLA VIIPYILEE 2 NUORTA TUNDRAKURMITSAA

Tiistaina 19.9.2023 oli pilvistä ja ajoittain sadetta iltapäivällä. Lämpö kohosi 18 asteeseen, tuuli oli eteläkaakosta 10-12 m/s ja voimistui illalla kääntyen samalla lounaaseen. Staijia aamulla vajaa 2 tuntia, mutta merellä oli hiljaista ja näkyvyyskin utuinen. Saari kierrettiin, Kesnäs tosin huonommin. Mainittavia havaintoja olivat 2 harmaahaikaraa, 4 harmaasorsaa, 23 jouhisorsaa, naaras uivelo, mehiläishaukka, sinisuohaukka, 7 varpushaukkaa ja kahlaajia 11 suosirriä, edelleen 2 tundrakurmitsaa, 3 valkovikloa, suokukko ja 2 tylliä. Lisäksi nähtiin pikkusieppo, 4 kangaskiurua, 8 kuusitiaista, nokkavarpunen ja syksyn eka isolepinkäinen.

SYKSYN EKA ISOLEPINKÄINEN ENSKÄRILLÄ

SYKSYN EKA ISOLEPINKÄINEN ENSKÄRILLÄ

MUUTAMIA METSÄKIRVISIÄ ON VIELÄ NÄKYNYT (kuva: Outi Sarjakoski)

MUUTAMIA METSÄKIRVISIÄ ON VIELÄ NÄKYNYT (kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 20.9.2023 Varpu-myrsky puhkui yön ja aamun, kunnes alkoi hiljalleen rauhoittua. Etelälounainen tuuli oli kovimmillaan 23 m/s, puuskissa 29 m/s. Aamulla ja aamupäivälläkin ajoittain vähän sadetta, lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Staijia vajaa parin tuntia aamulla majakan suojassa, myöhemmin kierrettiin koko saari.

OUTI KUVAAMASSA AALTOJA ETELÄKÄRJESSÄ

OUTI KUVAAMASSA AALTOJA ETELÄKÄRJESSÄ

Nähtiin mm. Gavia, 87 allia, 14 mustalintua, 16 jouhisorsaa, 55 haapanaa ja kahlaajia meriharakka, 2 tundrakurmitsaa, 2 suokukkoa, 2 valkovikloa, 2 suosirriä, 3 tylliä ja taivaanvuohi. Muita olivat mm. sinisuohaukka, 7 varpushaukkaa, nuolihaukka, 2 harmaahaikaraa ja kangaskiuru. Vähän oli ns. välipäiväfiilistä kovasta kelistä johtuen. Iltapäivällä saareen saapui Tringan retkiporukka, vähän toistakymmentä henkeä ja retken vetäjänä on Koistisen Jarmo. Lintureissulle tulivat myös Simon Siljamäki ja Jami Kajander.

TELKKÄ AALTOJEN VÄLISSÄ

TELKKÄ AALTOJEN VÄLISSÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.