Kesänviettoa Utössä

Tiistaina 26.6.2012 oli aika palata Utöseen. Ajelin aamulla Nauvoon, matkalla kahvit Kirjalan kahvituvassa, ja m/s Eivorille kertyi kohtuullisesti väkeä. Jurmoon oli menossa Tringan nuorisojaoston jäseniä sekä luontokuvaajia mm. Tuomas ja Tommi Heinonen. Matkalla ei kertynyt erityisiä havaintoja, taivas kuitenkin selkeni ja ilma lämpeni. Tuuli oli heikko koillisesta. Utössä pieni kierros itäosassa tuotti mm. 8 liroa, 3 valkovikloa, 18 suokukkoa, 6 suosirriä ja luhtakerttusen. Ekat lintukuvat tuli otettua uudella objektiivilla ja ensi tuntuma oli ihan positiivinen. Katsotaan kuitenkin kun pääsee paremmin testaamaan.. Kuusiston Kimmo lähti tänään mantereelle, saaressa lintuja katsomassa mm. Timo ja Pirkko Koskinen.

KIVITASKU VIE POIKASILLEEN RUOSTESIIVEN

Keskiviikko 27.6.2012 oli kolea kesäpäivä – pääosin pilvistä, luoteistuuli enimmillään 14 m/s ja lämpöä vain 13 astetta. Muutama pieni tihkupisarakin saatiin. Staijausta aamulla runsas tunti, muuten pientä retkeilyä. Nähtiin mm. kuikka, 2 valkoposkihanhea, 6 ruokkia, tavi, 4 suosirriä, 5 valkovikloa, 2 mustavikloa, 6 liroa, 29 suokukkoa, 4 tervapääskyä, Loxia sp ja koululla laulava viitakerttunen. Illansuussa löytyi vielä koulun saunan ruusupuskasta melko ahkerasti suriseva viitasirkkalintu – varmaankin vielä muuttomatkalla oleva yksilö. Satama alkaa jo olla täynnä veneitä…

NAURULOKKI NAPPASI PIKKUKALAN

Torstaina 28.6.2012 oli aurinkoinen mutta viileä keli, luoteistuuli enimmillään 8-9 m/s. Aamulla vähän staijia, illalla kuvausta itärannalla ja muuten rantavajan rempan jatkoa, nyt maalattiin tervamaalilla ja pellavaöljyllä sisäpuolta. Lintuja nähtiin mm. 4 ruokkia, kuikka, 4 haapanaa, 2 ristisorsaa, 6 valkovikloa, pikkukuovi, 13 liroa ja 28 suokukkoa. Patteriniemessä juoksenteli hyväkuntoinen kettu.

OUTI NÄKI VIIME SUNNUNTAINA KETUN UIVAN KOBBANILTA ORMSKÄRIIN - TÄSSÄ REPOLAINEN NOUSEE MAIHIN (kuva: Outi Sarjakoski)

Perjantai 29.6.2012 oli yhä aurinkoinen ja kaunis kesäpäivä, tuuli nyt etelässä 6 m/s ja lämpöä 15 astetta. Staijasin aamulla tunnin  verran, muuten maalattiin rantavajan seiniä ja illalla käytiin itärannalla. Lintuja nähtiin mm. kuikka, 2 ruokkia, 9 mustalintua, 4 töyhtöhyyppää, valkoviklo, 4 liroa ja 9 suokukkoa. Viitasirkkalintu surisi edelleen aamulla koulun pensaissa ja länsipuolen luodoilla köllötteli aamulla ainakin 45 hyljettä.

RISTISORSIA NÄKEE HARVOIN TÄHÄN AIKAAN KESÄSTÄ, POIKASISTA EI TIETOAKAAN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.