Kahlaajamuutto piristyy

Tiistaina 10.7.2012 vallitsi reipas 10-11 m/s lounaistuuli, aurinko paistoi ajoittain mutta ei sadetta. Vietettiin päivä vielä vieraiden kanssa. Illan olin itäosassa vähän lintuja kuvaamassa. Saareen ilmaantui päivällä lintuja katsomaan Keskisen Arto. Havaittiin mm. 51 merimetsoa, 2 pikkukuovia, 7 liroa, metsäviklo, mustaviklo, valkoviklo, 2 suokukkoa, taivaanvuohi, 24 suosirriä, 5 kuovisirriä ja 5 jänkäsirriäistä. Kahlaajamäärät lisääntyvät mukavasti itärannalla. Saaressa havaittiin mm. satakieli tavanomaisempien pesimälajien lisäksi.

OSA KUOVISIRREISTÄ ON VIELÄ LÄHES JUHLAPUVUSSA

Keskiviikkona 11.7.2012 oli pitkään navakka (10-12 m/s) lounaistuuli ja matalalla roikkuvaa pilveä, illalla selkeää. Kiertelyä saarella ja nähtiin mm. kaakkuri, 260 haahkaa (vain 1 koiras!), 8 merihanhea, törmäpääsky, satakieli, sepelkyyhky ja yhteensä 90 tervapääskyä, joista 65 yhtenä hajaparvena länteen aamupäivällä. Itäniityn pohjoisreunasta löysimme Outin kanssa päiväunilta yllättäen sarvipöllön, jonka muutkin ehtivät myöhemmin nähdä. Mistä lie tullut keskellä kesää…  Muuttokahlaajia näkyi tänään 8 valkovikloa, 13 liroa, 45 suosirriä, 5 kuovisirriä, 6 suokukkoa, 4 jänkäsirriäistä, 2 töyhtöhyyppää ja 41 isokuovin muuttoparvi lounaaseen. Telttapaikan luona killisteli melko peloton nuori kettu – kyllä niitä nyt piisaa.

KUOVIT MATKAAVAT LOUNAASEEN

Torstai 12.7.2012 alkoi sateella, joka loppui jo aamulla. Myöhemmin puolipilvistä, tuuli eteläkaakosta 6-8 m/s. Aamulla runsas tunti staijausta, muuten kepeää retkeilyä. Kahlaajamäärät ovat edelleen kasvussa, nyt mm. 4 pikkukuovia, punakuiri, 140 suosirriä, 13 kuovisirriä, 9 jänkäsirriäistä, metsäviklo, 5 valkovikloa, 7 liroa, 9 töyhtöhyyppää ja kapustarinta. Muita havaintoja olivat mm. harmaahaikara, 2 ruokkia, 8 merihanhea, satakieli, törmäpääsky, käpytikka, 3 räkättiä ja kylällä lentänyt nokkavarpunen. Hyvärisen Ismo saapui tänään saareen lintuja katsomaan.

NUORI KETTU TELTTAPAIKAN LUONA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.