Kahlaajia ja rariperhosia

Maanantaina 16.7.2012 sade hiljalleen väistyi ja päivällä jo vähän aurinkoakin. Lounaistuuli oli aika riuska, 10-11 m/s. Staijailin aamulla majakalla, muuten kevyttä ulkoilua. Liina lähti illansuussa mantereelle. Lintuja näkyi mm. 3 ruokkia, 4 mustalintua, 2 harmaahaikaraa, 2 käkeä ja satakieli edelleen pihallamme ainakin yhden lentopoikasen kanssa. Kahlaajia havaittiin mm. 21 pikkukuovia, 15 isokuovia, 5 liroa, 2 valkovikloa, mustaviklo, 5 jänkäsirriäistä, 30 suosirriä, 3 kuovisirriä ja 3 lapinsirriä.

AURINGONLASKUT OVAT OLLEET HIENOJA

Tiistai 17.7.2012 oli vaihteeksi kaunis kesäpäivä. Puolipilvinen sää ja vain kohtalainen lounaistuuli tekivät olosta miellyttävän. Staijasin aamulla taas tunnin ja illemmalla itäosan tarkkailua. Muuttokahlaajia nähtiin tänään 2 jänkäsirriäistä, 45 suosirriä, 7 kuovisirriä, 3 lapinsirriä, 2 metsävikloa, 3 valkovikloa, 6 liroa, isokuovi ja 8 töyhtöhyyppää. Muita havaintoja olivat mm. 26 ruokkia, 14 mustalintua, harmaahaikara, käki ja nuolihaukka. Kaakkoispuolella makoili n. 70 hyljettä ja tänään nähtiin porukalla (Markus, Brita, Vili ja me) yhteensä ainakin 6 isonokkosperhosta, joista pari kuvattiinkin. Niillähän on nyt ennen kokematon vaellus Suomeen käynnissä. Saareen saapui lintuja katsomaan Risto Nevanlinna.

ISONOKKOSPERHOSIA VAELLUKSELLA!

NUOLIHAUKKA PYÖRÄHTI TALOMME YLÄPUOLELLA

Keskiviikkona 18.7.2012 oli kesän toistaiseksi kauneimpia päiviä: aurinkoa, heikohkoa lounaistuulta ja lämpöä 18 astetta. Aamulla tunnin staiji, myöhemmin vähän kiertelyä. Kahlaajia nähtiin tänään mm. 21 pikkukuovia, 3 valkovikloa, 56 suosirriä, 10 kuovisirriä ja 3 lapinsirriä; muista mainittakoon 41 ruokkia ja 6+2 harmaahaikaraa. Kauniston Kari ja Pipsa saapuivat saareen, myös Mersia ja pojat meille vieraiksi. Tänäänkin nähtiin isonokkosperhonen.

ITÄRANNALLA RUOKAILI PARI METSÄVIKLOA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.