Peto syö petoa – ja jatsi soi!

Perjantaina 17.8.2012 lähdimme aamulla Outin kanssa kohti Utötä. Ilma oli kesäisen kaunis ja lämmin, kahvit juotiin Nauvossa ja kaupassakin käytiin. Pärnäisissä hypättiin tällä kertaa klo 12.30 m/s Aspön kyytiin, joka vei Utöseen jazz-tapahtuman osanottajia ja soittajia. Kyydissä oli myös tuttuja – Hilkkeen Hannu vaimonsa Kaijan kanssa ja Hannun kanssa vaihdettiin tuoreimmat lintukuulumiset. Utön lämmössä ja lähes tyvenessä kelissä lintuja näkyi niukasti, mainittavaa oli 7 valkovikloa, töyhtöhyyppä, 2 isokuovia, 3 tuulihaukkaa, 5 varpushaukkaa ja n. 40 keltavästäräkkiä. Illalla oltiin hotellilla vauhdikkaassa jazz-illassa jota tahdittivat Seppo Hovi, Antti Sarpila, Pekka Sarmanto, Pekka Toivanen ja Jartsa Karvonen. Hienoa soitantaa!

SINILEVÄÄ ON NYT IKÄVÄSTI MYÖS UTÖN RANNOILLA

Lauantai 18.8.2012 alkoi tyvenenä ja aurinkoisena, myöhemmin pilvistyvää ja lounaistuulta. Staijausta aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla, muuten enemmänkin kuvausta. Mainittavimmat havainnot olivat  2 mustalintua, 4 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa (varpushaukka nappasi niistä yhden, ks. kuvat), 2 käkeä, 4 merikihua, meriharakka, pikkukuovi, isokuovi, 4 valkovikloa, 11 korppia (lentopoikue) ja n. 48 muuttavaa keltavästäräkkiä. Hysytkin ovat vielä niukoissa. Illalla kävin pitämässä hotellilla luontokuvakurssilaisille esitelmän ja sen jälkeen taas irroteltiin Outin kanssa jazzillassa!

Sunnuntai 19.8.2012 alkoi pilvisenä ja sateisena. Lintujen katselu jäi niukaksi kun jouduin lähtemään mantereelle töihin, jälleen matkasin m/s Aspöllä klo 13 Hilkkeen Hanski ja Kaija seurana. Ennen lähtöä voi mainita pari tuulihaukkaa, 2 varpushaukkaa, isokuovi, n. 20 keltavästäräkkiä ja koko vuoden ensimmäinen rupikonna! Turkuun tulin tällä kertaa melkein ennätysvauhtia eli Utöstä Hirvensaloon 4 tuntia, perillä siis klo 17.

Mielenkiintoinen lisätieto varpushaukka-tuulihaukka kamppailuun on se, että kuvistamme näkyi että tuulihaukalla oli rengas. Rengas pystyttiin lukemaan kuvista ja osoittautui että menehtynyt tuulihaukka oli rengastettu Tapani Vähämäen toimesta Jokioisten Lintupajussa 20.6.2012 yhtenä 5 poikasen poikueesta.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.