Viikonloppu mantereella

Työjuttujen takia en päässyt loppuviikolla enkä viikonloppunakaan Utöseen ja niinpä lauantaina 1.9.2012 matkattiin Outin kanssa vaihteeksi Nummelle. Sää oli pilvinen ja myöhemmin sateinen – syksyn alkua. Pieni kuvausepisodikin mahtui kuitenkin päivään, löysin pähkinähakkeja yhteensä 9 yksilöä sembramäntyjen tuntumasta ruokailemasta. Useimmat olivat nuoria lintuja, jotka näyttivät enemmän nimialalajin edustajilta kuin itäisiltä vaeltajilta. Sympaattisia lintuja, joita en ollut pitkään aikaan nähnyt.

PÄHKINÄHAKKIEN HERKKUA OVAT SEMBRAMÄNTYJEN KÄVYT

Sunnuntaina 2.9.2012 sade oli loppunut mutta taivas oli edelleen paksussa pilvessä eli valot vaisuja. Tehtiin pieni kierros Nummi-Pusulan alueella ja nähtiin mm. kuikka, tuulihaukka ja 2 laulujoutsenta. Rauhallista. Todettiin myös, että hyvälle lintupaikalle Hyvelänjärven pumppuasemalle ei enää pääse koska tien alkupään taloon on muutettu ja pihan läpi ei saa enää kulkea. Illansuussa ajelimme taas tihkusateessa Turkuun.

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.