Isokirvisiä ja suopöllöjä

Perjantaina 28.9.2012 näkyvä muutto oli aika lailla hiipunut ja hysytkin (=hyönteissyöjät) vähentyneet mutta silti oli ihan hyvä lintupäivä. Staijatiin vain tunti, muuten kiertelyä sadekuurojen lomassa. Tuuli heikohko lounaasta, illalla vähän voimistui. Muuttavana nähtiin mm. Gavia sp, 3 sepelhanhea, 93 Anseria, 35 A/B:tä, 20 haapanaa ja 5 mustalintua sekä petolintuja 2 tuulihaukkaa, 2 nuolihaukkaa, taas peräti 3 muuttohaukkaa (1ad,2 juv), 3 sinisuohaukkaa ja 26 varpushaukkaa. Kahlaajia oli niukasti eli taivaanvuohi, tylli, tundrakurmitsa ja 5 kapustarintaa. Lisäksi nähtiin mm. harmaahaikara , isolepinkäinen ja harjalintu oleskeli edelleen koko päivän saaressa – nyt mm. kappelilla ja hautausmaan nurkilla.

PUUKIIPIJÖITÄ ON ILMAANTUNUT RUNSAASTI SAAREEN

Pikkulintuja oli melko monipuolisesti vaikka määrät olivat eilistä pienempiä. Mainittavia mm. vielä 9 räystäspääskyä, 35 haarapääskyä, 4 hernekerttua, pensaskerttu, 3 mustapääkerttua, 8 leppälintua, pikkusieppo, 5 harmaasieppoa, 16 peukaloista,  50 punarintaa, 20 rautiaista, 120 hippiäistä, 12 puukiipijää, luotokirvinen, keltavästäräkki, sinirinta, 3 kangaskiurua, 3 pensastaskua, kivitasku, lapinsirkku, 14 urpiaista, talitiainen ja 2 kuusitiaista. Aamulla löytyi hautausmaan luota syksyn toinen isokirvinen, joka pysytteli itäniityn alueella koko päivän vilkkaasti äännellen. Jokunen lentokuvakin tuli napattua niukahkoissa valoissa. Tittosen Jouni lähti aamulla mantereelle ja illalla saareen saapuivat mm. Saarnion Japi, Erkki Lehtovirta, Christer Casagrande, Jaakko Hynninen ja Istvan Kecskeméti sekä Heidi Tammero.

ISOKIRVINEN LENTELEE ÖSTERÄNGILLÄ

Lauantai 29.9.2012 oli kaunis syyspäivä – tuuli lounaasta 4-7 m/s, pilvipoutaa ja lämpöä 13 astetta. Vähän staijausta ja enemmän kiertelyä ja jotain toki löytyikin. Muuttavana nähtiin mm. 23 kuikkaa, 89 Gaviaa, 60 mustalintua, 50 A/B:tä, 3 pikkulokkia ja petolinnuista 16 varpushaukkaa, sinisuohaukka, 2 tuulihaukkaa ja ad-muuttohaukka. Kahlaajia havaittiin tundrakurmitsa, 2 taivaanvuohta ja syksyn eka jänkäkurppa. Pikkulinnuista mainittakoon isolepinkäinen, 16 peukaloista, 5 harmaasieppoa, 6 pikkusieppoa, 5 leppälintua, 2 hernekerttua, 3 mustapääkerttua, pensaskerttu, lehtokerttu, 12 puukiipijää, 3 kangaskiurua, 3 pensastaskua, 16 urpiaista, tali- ja kuusitiainen, 100 hippiäistä ja keltavästäräkki.  Harjalintu oleskeli edelleen koko päivän saaressa ja itäniityltä Japi löysi isokirvisen, josta ottamieni kuvien perusteella kyseessä on aivan ilmeisesti eri yksilö kuin eilen. Itäniityltä lähti myös 2 suopöllöä, joista toinen oli erinomaisen kuvauksellinen… Illansuussa saareen saapuivat Järvisen Mikko ja Anu, aamulla mantereelle lähtivät Lumiarot. Mainittakoon, että tänään näkyi vielä pari amiraalia sekä isonokkosperhonen, josta Jarmo T nappasi kuvankin.

SUOPÖLLÖ YRITTI LASKEUTUA RISTILLE HAUTAUSMAAN LUONA

Sunnuntaina 30.9.2012 oli lähdettävä mantereelle muutamaksi päiväksi. Aamu oli pilvinen, tuuli lännestä 9 m/s ja lämpöä n. 10 astetta. Ennen laivan lähtöä kevyttä retkeilyä, näkyi mm. 5 Gaviaa, 22 varpushaukkaa, ampuhaukka, 1kv muuttohaukka (kylän yli), 3 harmaasieppoa, 2 mustapääkerttua ja 2 pikkusieppoa. Mantereelle lähti lintuharrastajista lisäkseni Tammeron Heidi sekä Tommi Laurinsalo parin kaverinsa kanssa. Turussa olin klo 17.30.

KUIKKAPARVI AURINGONNOUSUN AIKAAN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.