Marraskuisia isokirvisiä

Torstaina 1.11.2012 lähdimme Outin kanssa aamulla kohti Utötä. Kahviteltiin jo Kirjalan kahvituvassa ja Nauvossa käytiin kaupassa kunnes pakattiin itsemme m/s Eivoriin Pärnäisissä. Väkeä oli laivassa taas melkoisesti, lintuporukkaa Utöseen Helstola, Sällylä ja Majaniemi. Saaressa on jo Salosen Ville-Veikko, Varesvuon Markus, Järvisen Mikko ja Anu, Nurmen Tarppi ja Kuusiston Kimmo. Laivamatkalla – pilvisessä kelissä ja 15 m/s kaakkoistuulessa – staijailtiin ahkerasti mutta mainittavaa havaittiin vain 7 lapasotkaa ja pari merikotkaa. Utössä oli tänään nähty mm. isokirvinen, vuorihemppo ja 2 pikkukajavaa. Perille saavuttiin klo 16.15 –kävely ennen pimeän tuloa hautausmaan ympäristöön tuotti mm. peukaloisen, mutta isokirvinen oli jo piilossa.

PEUKALOISET VIIHTYVÄT RISUKASOISSA KUOLLEIDEN LEHTIEN SUOJASSA

Perjantai 2.11.2012 alkoi taas vesisateella ja kaakkoistuuli oli edelleen kova – 15 ja puuskat 19 m/s. Tuuli heikkeni iltapäivällä ja sade loppui klo 13 jälkeen. Päivän havainnoista mainittakoon kaakkuri, 2 mustalintua, jänkäkurppa, 2 taivaanvuohta, 20 pikkulokkia, selkälokki edelleen, sarvipöllö, suopöllö ja 2 käpytikkaa. Pikkulintuja nähtiin mm. 5 peukaloista, rautiainen, 4 punarintaa, 12 mustarastasta, mustapääkerttu ja puukiipijä.  Hotellin rantasaunojen lähellä oleskeli 2 vuorihemppoa ja itäniityltä löytyi 2 isokirvistä yhtä aikaa eli pari päivää paikalla ollut yksilö oli saanut seuraksi toisen! Isokirvisiä on tänä syksynä ollut Utössä poikkeuksellisen paljon, nyt jo ainakin 8 eri yksilöä. Kimmo ja Tarppi lähtivät aamulaivalla mantereelle ja illalla saareen saapui mm. Juha Lehtinen sekä paljon muuta väkeä Pyhäinpäivän viettoon ja vuotuisiin kalakisoihin.

VUORIHEMPPO HOTELLIN RANNASSA

OUTI KUVASI KUN M/S ASPÖ TOI VÄKEÄ PYHÄINPÄIVÄN VIETTOON JA KALAKISOIHIN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.