Joutsenretkellä Nummella

Perjantaina 15.2.2008 oli vihdoinkin hiukan talvista Turussa, pakkasta 6-7 astetta ja jäätävä pohjoistuuli. Sunnuntaimenojen takia emme nyt päässeet lähtemään Utöseen ja niinpä ajelimme Outin kanssa illalla Nummelle, Outin kotitaloon, viikonlopun viettoon. Lauantaina 16.2.2008 tuuli oli heikentynyt, pakkasta oli aamulla -11 astetta ja lunta hyvin niukasti. Kierreltiin Nummi-Pusulan alueella kamerat mukana ja lintujakin nähtiin ihan mukavasti. Pitkäjärven eteläpään lintutornin sulassa uiskenteli 7 laulujoutsenta ja sinisorsaparvessa talvehtiva koiras-tavi. Pikkutikka lensi yli, käpytikka nakutteli ja ruokinnalla hyöri n. 10 pikkuvarpusta ja 7-8 vihervarpusta viherpeippojen, tiaisten ja keltasirkkujen lisäksi.

joutsen
tavi

Seuraavaksi käväistiin Savijärvellä, jonka eteläpäässä oleili 20 laulujoutsenta, komeasti toitottaen aavassa maaseutumaisemassa. Savijärven pohjoispuolen peltoaukealla päivysti isolepinkäinen. Hyvelänjärven tulva-alueen pienessä sulasta tuli päivän laulujoutsenlukemaan lisää vielä 31 yksilöä eli laulujoutsensummaksi kertyi 58 yksilöä. Paljon on jäänyt tänä ”talvena” laukkareita talvehtimaan! Hyvelänjärvellä ohi lensi kanahaukka ja sitten suuntasimme Nummen kirkon kautta takaisin Pitkäjärvelle. Tavi ja laulujoutsenet olivat edelleen paikalla, mainittavaa uutta ei havaittu. Kierros päätettiin Nummen keskustan vuolaaseen Nummenjokeen, jonka alajuoksulta löytyi levoton koskikara. Palokärki lensi ylitse ja nykyään niukassa olevia punatulkkuja löytyi ruokinnalta kolme. Mukava retki – pakkanen oli lauhtunut 4 asteeseen ja 5 tunnin kerroksen jälkeen kahvi maittoi. Iltamyöhällä ajeltiin takaisin Turkuun.

skata

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.