Pimeää ja tuulista talvea

Sunnuntaina 16.12.2012 lähdin takaisin Utöhön joulu- ym touhujen keskeltä. Viikko on ollut lumisateinen ja myrskyinen ja ajokeli Pärnäisiin oli varsin epämukava. Nauvossa kuitenkin tuttu kahvitteluhetki ja m/s Eivor saapui rantaan aikataulun mukaan klo 16 purkaen muutama kymmenen viikonlopun viettäjää. Matka kohti Utötä sujui pimeässä ja ajoittaisessa lumipyryssä mutta vaikka kaakkoistuulta oli vielä 14 m/s, merenkäynti ei tuulen suunnasta johtuen ollut erikoista. Perillä oltiin klo 20.30 ja pienten lumitöiden jälkeen odotti lämmin kotitupa tulijaa.

MERIVESI ON ALHAALLA, ITÄRANNALLA ON VIELÄ USEANA PÄIVÄNÄ OLLUT LUOTOKIRVISIÄ

Maanantaina 17.12.2012 kaakkoistuuli jatkui reippaana, nyt 12 m/s, lämpötila pyöri parin pakkasasteen tuntumassa. Lähes koko valoisan ajan satoi jälleen lunta ja näkyvyys merelle oli olematon. Saaren komppaus (aika hankalaa isojen lumivallien takia…) tuotti mm. 35 telkkää, tukkasotkan, naurulokin, 2 punarintaa (toinen koululla, toinen omalla ruokinnalla), 7 mustarastasta, 2 räkättiä, koiraspeipon ja itärannalta edelleen luotokirvisen. Myös vuorihemppo on yhä saaressa, aamupäivällä hotellilla ja iltapäivällä muutaman minuutin omalla ruokinnalla, mukavasti kuvattavissa.  Vuorihemppo oli samalla uusi laji kotipihallemme – no. 205.

UUSI PIHAPINNA!

Tiistaina 18.12.2012 jatkui lumisade lähes taukoamatta ja tuuli oli edelleen kaakossa mutta nyt vain 6-7 m/s. Pakkasta oli 3 astetta. Lumisateen takia merelle ei kunnolla nähnyt mutta saarikomppausta harrastettiin valoisa aika. Nähtiin mm. 2 pilkkasiipeä, 11 kyhmyjoutsenta, 10 mustarastasta, 2 räkättiä, 2 peippoa, pikkuvarpunen, 2 tilheä ja käpytikka. Punarinta näyttäytyi edelleen omalla ruokinnalla, jossa käväisi myös mustapääkerttunaaras. Itärannan kaislikon liepeiltä löytyi 2 peukaloista ja koulun lähistön männyistä lähti 3 sarvipöllöä. Jokohan lumisade huomenna hellittäisi että näkisi merilintujakin…

SATAMAN ISOKOSKELOKIN NÄYTTÄÄ KYLLÄSTYNEELTÄ NÄIHIN KELEIHIN...

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.