Kettusirkku vetää väkeä!

Perjantaina 28.12.2012 oli aika palata Utöhön – Outin kanssa ajeltiin iltapäivällä Nauvoon kauppaan ja kahville ja kurvattiin hyvissä ajoin Eivorille. Väkeä tuli laivaan odotetusti aika paljon ja mm. kettusirkkubongareita oli matkassa pitkälti toistakymmentä. Mainittakoon tutuimmista mm. Ville-Veikko Salonen, Seppo Sällylä, Petri Vainio, Hannu Palojärvi, Hannu Ali-Eskola, Jyrki Normaja, Lotta Lindholm, Markus Varesvuo, Heidi Tammero, muutama kokkolalainen jne. Matka sujui tavanomaiseen tahtiin täysikuun valaistessa talvista merimaisemaa. Utöhön saavuttiin klo 22.50, tavarat tupaan ja nukkumaan…

AAMUNÄKYMÄ YLÄKERRAN IKKUNASTAMME

Lauantaina 29.12.2012 oli ihan kelvollinen retkisää – aamulla jopa vähän aurinkoa mutta pääosin paksua pilveä ja illalla vesisadetta. Tuuli oli etelästä voimistuen 5 – 11 m/s, lämpötila +3 astetta. Staijausta ja koko saaren komppausta, Outin kanssa tehtiin talvilintulaskenta. Tulos oli 35 lajia ja 1101 yksilöä. Merellä nähtiin mm. 30 merimetsoa, 11 tukkasotkaa, n. 600 allia, pilkkasiipi, 84 telkkää, 5 tukkakoskeloa ja koko päivän saunalahdella sinisorsien parissa viihtynyt nuori allihaahka. Merikotkia nähtiin 4, lisäksi lehtokurppa, 3 naurulokkia, huuhkaja (Ormilla aamulla) ja käpytikka.

LUOTOKIRVISIÄ VIIHTYY SAARESSA VIELÄ AINAKIN KOLME

Pikkulinnuista mainittakoon 3 luotokirvistä, tilhi, 2 peukaloista, punarinta, 10 mustarastasta, 2 räkättiä, pikkuvarpunen, järripeippo, 20 vihervarpusta, urpiainen ja vuorihemppo aamulla hotellilla. Kettusirkku näyttäytyi myös useita kertoja mutta liikkui nyt aiempaa laajemmalla alueella, kävi myös meidän pihalla pariin otteeseen eli leppoisa pihapinna! Bongareita kävi tänään saaressa 3 venelastillista, vajaat 30 henkeä, ja lisäksi tietysti eiliset Eivorilla tulijat. Iltahuuto pidettiin hotellilla – mainio lintupäivä tämäkin.

KETTUSIRKKU KUVATTUNA 30.12. SAUNAMME TERASSILTA

Sunnuntaina 30.12.2012 etelätuuli puhalsi kovaa – 12-14 m/s ja taivas oli edelleen paksussa pilvessä. Sadetta ei kuitenkaan ja lämpöä oli jopa 4 astetta. Lumi sulaa kohinalla. Merelle oli huono näkyvyys ja siksi pääosin vain saarikomppausta. Havainnoista mainittakoon mm. 4 laulujoutsenta, uivelo, 2 naurulokkia, 3 tukkakoskeloa ja 2 merikotkaa.  Saaressa mm. punarinta, 2 peukaloista, vuorihemppo, 3 luotokirvistä, 2 pikkuvarpusta ja edelleen kettusirkku. Tästä rarisirkusta on kuitenkin tullut lumen sulamisen myötä hankalasti löydettävä, tänäänkin saaresta poistui lähes 20 eilen illalla tullutta bongaria ilman pinnaa. Lintu nähtiin vasta puolenpäivän jälkeen muutaman kerran, ei enää varsinaisilla ruokinnoilla vaan eri puolilla kylää ja nopeasti vaihtaen paikkaa. Lintu kävi meidän saunan lähistöllä pariin otteeseen ja sain muutaman lisäkuvan lajista. Saaressa oli illalla vielä mm. Järvisen Mikko, Knaapi, Leena Laitinen, Meri Öhman, Kim Kuntze, Paavo Liimatta, Ismo Hyvärinen ja Varesvuon Markus.

MUUTAMA RÄKÄTTI PYÖRII VIELÄ SAARESSA

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.