Keväistä muttei kevättä

Kauniin aurinkoinen viikonloppu vierähti taas pääosin Halikon Angelniemen maisemissa – ensimmäisiä muuttolintuja edelleen odotellen. Yöt olivat kylmiä, ainakin -17 astetta, mutta päivällä auringonporotus hehkutti jo lähelle nollaa. Perjantai-iltapäivällä vietin pari tuntia ensin Turun Katariinanlaaksossa puukiipijöitä kuvaten ja ilta Angelniemellä meni Euroviisukarsintoja katsoen.

puki

Lauantaina oli vuorossa kauniissa talvisäässä ’kotiseutukierros’. Ensin Kemiön Strömmaan, sieltä Perniöön, Kiskon asemalle ja takaisin Teijon tietä Saloon ja Angelniemelle. Strömmassa oli jo 11 isokoskeloa ja jään reunalla nökötti merikotka, Kiskon asemalla näkyi pari koskikaraa (mutta ei kuvausetäisyydellä) ja myös Kokkilan lossiuomassa uiskenteli isokoskelo. Ruokinnalle oli jostain ilmestynyt neljäs mustarastas ja korppiparvia lenteli ronkkuen yllä – niitä on nykyään ”joka paikassa”.

korppi

Lauantai-illalla mökin pihaan kuului mainiosti huuhkaja ja lehtopöllö. Sunnuntain kävelykierros kirkon ympäristössä ja jäällä oli kovin hiljainen – kirkon eteläpuolen tienvarresta hurahti lentoon pyy ja talon päällä korkealla liiteli pitkään vanha merikotka, joka hiljalleen lipui kohti koillista. Sisämaahanko?

meko

Ehkä jo ensi kerralla näkyy ihan oikeita muuttolintuja, sellaisia perinteisiä!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.