Loppiaislinnut Utössä

Perjantaina 4.1.2013 tuuli kääntyi luoteen kautta pohjoiseen ja voimistui 12 m/s, ilma kylmeni, ja sumua ja tihkusadettakin saatiin. Staijausta ja komppausta – väkeä oli yli 20 henkeä koska eilen iltalaivalla saapui runsaasti lisää. Tuttuja mm. Koistinen, Helander, Muhli, Saarnio, Nykänen, Ropponen, Kallio, Nevanlinna, Tunturi jne. Merellä nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, n. 600 allia, 6 mustalintua, 15 pilkkasiipeä, 13 tukkakoskeloa, 6 ruokkia ja 7 riskilää. Lisäksi uivelo viihtyi edelleen satamassa, 4 merikotkaa, naurulokki ja Pattskärin luodoilla piipersi 2 merisirriä. Pikkulintupuolta edustivat niittykirvinen, 3 luotokirvistä, 2 tilheä, 3 peukaloista, punarinta, pikkuvarpunen, 2 peippoa, järripeippo, 6 urpiaista sekä edelleen kettusirkku. Viimemainittu havaittiin mm. 3-4 kertaa meidän saunan luona ja lisäksi koululla, Pirkon pihalla ja lähellä Gamla Postenia.

UIVELO KÄHMYILEE SATAMASSA

Lauantaina 5.1.2013 pohjoistuuli puhalsi 10 m/s, ilma oli mennyt pakkaselle asteen verran ja taivas oli puolipilvinen. Saaressa paljon porukkaa (yli 30 ornia) ja siksi voimia riitti staijaukseen ja komppaukseen. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, silkkiuikku, 21 merimetsoa, 20 laulujoutsenta (+11 sp), 23 kyhmyjoutsenta, 2 tukkasotkaa, 400 allia, 3 mustalintua, 17 pilkkasiipeä, 160 telkkää, uivelo (satamassa), 18 tukkakoskeloa, naurulokki ja 3 riskilää. Merikotkia nähtiin 6, muuttohaukka pyörähti eteläpuolella, huuhkaja istui Kobbanilla ja 2 merisirriä ruokaili Pattskärin takana luodoilla. Saaressa havaittiin  mm. 2 niittykirvistä, 3 luotokirvistä, 18 tilheä, 2 peukaloista, 2 punarintaa, 8 räkättiä, pikkuvarpunen, 10 peippoa, tikli, 12 vihervarpusta, 270 urpiaista ja vuorihemppo jälleen hotellilla. Kettusirkkukin on yhä paikalla, nähtiin kaupan ja koulun välisellä alueella useita kertoja.

KETTUSIRKKU SAUNAN TERASSILTA

LAULUJOUTSENIA MATKASI LOUNAASEEN

Sunnuntaina 6.1.2013 lähdettiin käymään mantereella. Taivas oli selkeä, pakkasta pari astetta ja tuuli koillisesta 6 m/s. Ennen laivan lähtöä nähtiin mm. Gavia, kottarainen (tuli mereltä etelästä!), luotokirvinen, huuhkaja Gamla Postenin männyissä, muuttohaukka länsipuolen linjatauluilla ja kettusirkku kaupan takana. Laivamatkalla havaittiin mm. ruokki lähellä Utötä sekä isolepinkäinen ja hiiripöllö Nauvon Berghamnissa. Turussa olimme klo 17.25.

HUUHKAJA PAISTATTELI PÄIVÄÄ AURINGONNOUSUN AIKAAN GAMLA POSTENILLA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.