Talvi kiristää otetta Utössäkin

Keskiviikkona 16.1.2013 taivas oli paksussa pilvessä ja lunta oli tullut yöllä 8 senttiä. Itätuuli oli maltillisesti 6 m/s ja pakkasta edelleen pari astetta. Staijattiin muutama tunti ja itärannallakin käytiin. Merellä nähtiin mm. 11 tukkasotkaa, lapasotka, 2 mustalintua, 9 pilkkasiipeä, 600 telkkää, 23 tukkakoskeloa, uivelo, 6 naurulokkia ja 53 kalalokkia. Pari merikotkaa kierteli ja ad-muuttohaukka istuskeli jälleen Knivskärin linjataululla. Saaressa nähtiin mm. luotokirvinen, 23 tilheä, 2 peukaloista, 2 räkättiä, pikkuvarpunen, 2 vihervarpusta, 70 urpiaista ja kettusirkku jälleen lyhyesti meidän ruokinnan luona. Tavallinenkin kettu kävi iltahämärissä linturuokintamme tarjontaa tutkimassa…

RANTAKALLIOT OVAT VAARALLISEN JÄISIÄ

Torstaina 17.1.2013 pilvipeite oli vähän ohuempi, koillistuuli puhalsi 8-10 m/s ja pakkanen oli kiristynyt 5 asteeseen. Staijausta (merellä kova väreily) ja toki vähän kiertelyäkin. Merellä nähtiin mm. 27 kyhmyjoutsenta, haapana, tavi, 11 tukkasotkaa, 28 allia, 580 telkkää, 3 uiveloa, 24 tukkakoskeloa, 2 naurulokkia ja 2 riskilää. Merikotka kierteli ja saareen oli ilmestynyt nuori varpushaukka, joka väijyi kylällä pikkulintuja.

NUORI VARPUSHAUKKA VAANII PIKKULINTUJA

Lisäksi nähtiin mm. 11 merisirriä (eteläluodoilla), 45 tilheä, punarinta, 3 räkättiä, pikkuvarpunen, vuorihemppo, n. 100 urpiaista, ylilentänyt pulmunen ja edelleen kettusirkku (kaupan takana). Iltapäivällä saareen saapui jokunen lintumies ja -kuvaaja. Helstolan kanssa olemme puolestaan lähdössä aamulaivalla mantereelle.

PUNARINTA OLESKELEE RUOKINTAMME TUNTUMASSA

MUSTARASTAITA TALVEHTII SAARESSA KYMMENKUNTA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.