Mantereelle…

Tiistaina 6.5.2008 jouduin työjuttujen ja lähestyvän ulkomaanmatkan takia palaamaan Utöstä mantereelle – laiva lähti saaresta klo 13.30. Kylmä pohjoisvirtaus oli ”sopivasti” (minulle) tyhjentänyt saaren lähes kokonaan muuttavista linnuista, aamun aikana mainittavimmat olivat 2 suokukkoa, sinirinta, mustaleppälintu (n-pukuinen jalkapallokentällä), itärannan heinätavi-koiras ja merikotka. Merellä näimme mm. n. 30 Gaviaa, pikkulokin, pikkukuovin, 14 ruokkia, 3 harmaahaikaraa ja 2 härkälintua muuttavina. Saareen jäivät Kuusiston Kimmo, Helstolan Jari ja Pärssisen Mikko – hyvä miehitys jatkuu. Illan puhelinsoitto Utöön kertoi, että pojat olivat tänään nähneet vielä sepelrastaan, n. 20 merisirriä lähiluodolla, 22 punakuiria sekä 2 huuhkajaa (pesivä pari Ormskärin itäreunan saarilla).
Paluumatkalla Jurmosta laivaan asteli Veistolan Tapani, joka tuli seuranani Turkuun saakka. Laivalta ei nyt havaittu juuri merikihua kummempaa. Mutta – ensi viikolla taas uudelleen Utöön!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.