Merisirrejä ja vesilintuja

Perjantaina 1.2.2013 oli hieno aurinkoinen sää, länsituuli hiljeni päivän aikana 9-5 m/s ja lämpö nollassa.  Saareen olivat eilen saapuneet mm. Palmgren, Wallinmaa, Veli Niemi, Ahtiainen, Laamanen, Ohtonen, Sipilä, Kianen jne. Kettusirkun löytyminen heti aamulla oli varmaan mieleen. Päivän aikana nähtiin muuten mm. 60 allia, 7 pilkkasiipeä, 7 lapasotkaa, 6 uiveloa, naurulokki, muuttohaukka Knivskärillä, 7 merisirriä, 2 luotokirvistä, punarinta, peukaloinen, pikkuvarpunen ja 19 tilheä. Itse käytin päivän hyvät valot kuvaamiseen. Outi lähti aamulaivalla mantereelle ja iltalaivalla saapui lisää sirkkubongareita, mm. 4 norjalaista (Ken Adelsten Jensen ym) ja Belgiasta Vincent Legrand ja Renee Lafontaine.

LAPASOTKAT OVAT SAAPUNEET SATAMALAHDELLE

Lauantaina 2.2.2013 oli kaunis ”talvipäivä” – aurinko paistoi, lounaistuuli oli heikko (5 m/s) ja lämpötila nollan tienoilla. Otin rennosti ja kuvailin satamalahden vesilintuja ja istuskeli ruokinnan tuntumassa. Nähtiin toki lintujakin mm. laulujoutsen, muuttohaukka, lapasotka, n. 300 allia, 23 mustalintua, 8 uiveloa, 6 riskilää, 17 merisirriä, punarinta, 2 luotokirvistä, pikkuvarpunen, peippo ja kettusirkku.

URPIAISEN VÄRIT OVAT HIENOT

Yhteenvetojen tekemisen puute näkyy nyt siinä, että Tiiraan tulee täältä kovin erilaisia lajeja/lukuja riippuen siitä mitä mikäkin porukka on nähnyt – ja useathan eivät laita Tiiraan mitään. No, tähän vaan täytyy sopeutua, en ainakaan itse aio ryhtyä enää tuohon havisten kokoamishommaan – ylivoimaisen työlästä.

ISOKOSKELOKOIRAS

Sunnuntaina 3.2.2013 lähdin muutamaksi päiväksi mantereelle hoitamaan juoksevia asioita. Taivas oli nyt puolipilvinen, pakkasta asteen verran ja heikko luoteistuuli. Ennen laivan lähtöä nähtiin mm. ainakin 37 merisirriä, riskilä, n. 50 allia, naurulokki, 4 lapasotkaa, peippo ja luotokirvinen. Kettusirkkua ei löytynyt ennen laivan lähtöä eli eilen illalla saapuneet ja tänään lähteneet eivät lintua nähneet. Laivamatkalla havaittiin mm. 2 ruokkia Bokullan lähellä, nuori maakotka Aspössä ja Fagerholmassa sekä hiiripöllö Aspössä ja Berghamnissa. Lisäksi nähtiin isolepinkäinen Berghamnissa. Turkuun tulin klo 18.

SATAMALAHDEN VESILINTUJA - ISOKOSKELO, TUKKAKOSKELO JA LAPASOTKA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.