Kevät kolkuttelee

Perjantaina 22.2.2013 lähdin käymään kotosalla Utössä. Ajelin Nauvoon nollakelissä, kävin kaupassa ja kahvilla, ja sitten m/s Eivorille. Outi lähti käymään Nummella. Laivalle ilmaantui kohtalaisesti väkeä, lintuporukkaa Jurmoon pari ja Utöseen muutama, mm. Söderlingin pariskunta. Matka taittui kohtuuajassa, jäitä oli mutta olivat heikkoja, ja rantauduttiin perille klo 22.40. Satamassa olivat vastassa mm. Varesvuon Markus ja Minna sekä Laaksosen Juha. Utössä oli tänään nähty kettusirkun lisäksi mm. 8 pohjoiseen matkannutta taviokuurnaa (paluuvaellusta) sekä ensimmäinen koirashaahka – varma kevään merkki.

KYHMYJOUTSENET JO UHITTELEVAT TOISILLEEN

Lauantai 23.2.2013 oli pilvinen, pakkasta 2 astetta ja kylmä tuuli puhalsi etelälounaasta 5-6 m/s. Staijausta pari tuntia majakalla sekä saaren kiertämistä. Merellä näkyi mm. 3 tukkakoskeloa, 2 tukkasotkaa, 9 merimetsoa, 2 riskilää, mustalintu, 3 merikotkaa ja n. 50 kyhmyjoutsenta. Pattskärin luodoilta löysin 3 merisirriä ja Knivskäriltä muuttohaukan muidenkin iloksi, lisäksi itärannalla oli 3 luotokirvistä ja peukaloinen. Kettusirkku näyttäytyi muutaman kerran ja otin siitä jonkun uuden (lähi)potretinkin, lisäksi saaressa näkyi 2 räkättiä, käpytikka, koiraspeippo, vuorihemppo ja pikkuvarpunen. Varesvuot ja n. 6 muuta lähti aamulla mantereelle, saareen jäi lähes 10 ornia.

KETTUSIRKKU NÄYTTÄYTYI TAAS KUNNOLLA

On ”pakko” mainita, että erityisesti viime syksyn ja kuluvan talven muutamien harmillisten kokemusten (joita en lähde tässä yksilöimään) jälkeen muistutan, että myös meidän pihamme ja sauna-alueemme ovat yksityisaluetta samalla tavalla kuin muidenkin Utön talojen pihapiirit. Mekin arvostamme kotirauhaa ja uskon, että tämä lintupiireissäkin ymmärretään…

PEUKALOINEN SINNITTELEE ITÄRANNAN TUNTUMASSA

Sunnuntaina 24.2.2013 oli lähdettävä mantereelle muutamaksi päiväksi uuden kuvausprojektin vuoksi. Aamu oli kirkas, pakkasta lähes 5 astetta ja heikkoa itätuulta. Staijausta luotsiasemalla runsas tunti ja vähän kiertelyäkin. Merellä näkyi mm. 2 mustalintua, 2 allia, 4 riskilää, 12 tukkakoskeloa, merikotka ja 9 merimetsoa. Kylällä havaittiin mm. kettusirkku, peippo ja pikkuvarpunen. Matkalla mantereelle nähtiin mm. ainakin 10 riskilää, muutama merikotka ja hiiripöllö edelleen Berghamnissa. Turussa olin klo 18.

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.