Ruokkeja ja ristisorsia

Kiirastorstaina 28.3.2013 lounaistuuli puhalsi 10-11 m/s, taivas oli edelleen pilvetön ja lämpöä enimmillään 2 astetta. Eteläpuolen jäät pyyhkiytyivät pois. Staijattiin runsaat 4 tuntia, myös kiertelyä saarella. Merellä/muuttavana mm. 122 haahkaa, 140 allia, peräti 51 ruokkia (kaikki jp), 8 riskilää, 5 tukkakoskeloa, uivelo ja kyhmyjoutsenia laskettiin lähialueelta yhteensä 205. Muuttavana nähtiin myös harmaahaikara (lepäili puoli tuntia itärannalla) ja uuttukyyhky, kylällä mm. kettusirkku, punarinta ja 6 tilheä, itärannalla 8 kiurua, luotokirvinen ja kevään eka ristisorsa. Päivän kuluessa Knivskärin tutkamerkillä istuskeli kahteen otteeseen ad-muuttohaukkapere on siis kuitenkin edelleen maisemissa. Outi luisteli pari tuntia rantajäillä. Yöllä saareen saapui ’täyseivorillinen’ pääsiäisväkeä, joukossa lintuporukoitakin.

TUKKAKOSKELOITA ON UTÖSSÄ OLLUT LÄPI TALVEN

TUKKAKOSKELOITA ON UTÖSSÄ OLLUT LÄPI TALVEN

OUTI ON LUISTELLUT PÄIVITTÄIN

OUTI ON LUISTELLUT PÄIVITTÄIN

Pitkäperjantai 29.3.2013 oli edelleen aurinkoinen ja yö kylmä. Tuuli oli kääntynyt kaakkoon ja oli enimmillään 7 m/s, lämpötila päivällä +1 aste. Aamumuutto oli eilistä hiljaisempaa, nyt mm. 6 ruokkia, ristisorsa, 3 pilkkasiipeä, 5 tukkakoskeloa, 3 lapasotkaa, 3 uiveloa sekä muutama sata haahkaa ja allia. Saaressa näkyi mm. 2 luotokirvistä, 15 kiurua, kettusirkku, punarinta, vihervarpunen ja kottarainen. Kevään eka hiirihaukka nähtiin muuttavana ja itäniityllä illalla hetken aikaa koirassinisuohaukka.

MAJAKAN EDUSTALLA OLESKELI ERIKOISEN NÄKÖINEN VALKOVATSAINEN SINISORSA

MAJAKAN EDUSTALLA OLESKELI ERIKOISEN NÄKÖINEN VALKOVATSAINEN SINISORSA

Lauantaina 30.3.2013 otettiin taas kevään tulossa pakkia – viimainen tuuli oli koillisesta, myöhemmin pohjoisesta 8-9 m/s, yö kylmä ja taivas selkeä. Päivälämpötila 2 astetta. Vietin aamun eteläkärjessä kameran kanssa, myöhemmin kevyttä retkeilyä Outin kanssa. Nähtiin mm. 3 uiveloa, 3 lapasotkaa, 5 tukkakoskeloa, ristisorsa, hiirihaukka, punarinta, kettusirkku ja Utön kevään ensimmäinen mustavaris. Puuhailtiin enemmänkin kotipiirissä kun kevätmuutto oli edelleen lähes jumissa. Saaressa nähtiin tänään myös mm. 2 jouhisorsaa, luotokirvinen, peukaloinen ja 8 pulmusta. Aamulla mantereelle lähti joukko orneja ja kuvaajia, mm. Varesvuot, Saiha, Ruola, Lumiarot jne.

MUSTAVARIS ON UTÖSSÄ HARVALUKUINEN VIERAS

MUSTAVARIS ON UTÖSSÄ HARVALUKUINEN VIERAS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.