Kevättä hyvin pienin askelin

Sunnuntaina, 1. pääsiäispäivänä, nähtiin heti aamulla tuvan ikkunasta pulmusparvi pihallamme, muuten 31.3.2013 oli edellisten päivien toisintoa. Kylmä (-6) yö, pilvetön päivä ja lämpötila päivällä nolla astetta. Tuuli nyt heikko koillisesta. Staijausta ja komppausta isohkolla porukalla, nähtiin mm. 460 kyhmyjoutsenta, 2 pilkkasiipeä, merihanhi, 3 lapasotkaa, 8 uiveloa, 30 tukkakoskeloa, 80  riskilää, 7 kiurua, 7 pulmusta, ampuhaukka, kettusirkku, 5 kottaraista, uuttukyyhky, luotokirvinen, 3 tikliä, 2 peukaloista ja punarinta. Saarnion Japi kertoi nähneensä aamulla vanhan pikkukajavan. Saareen oli saapunut eilen toistakymmentä ornia, pääasiassa kk-pinnabongareita.

TELKKIÄ ON PARI SATAA UTÖN VESILLÄ

TELKKIÄ ON PARI SATAA UTÖN VESILLÄ

Maanantaina 1.4.2013 sama vaisu meno jatkui. Yö jälleen reilusti pakkasella, päivällä +1 aste. Tuuli aluksi idässä, myöhemmin pohjoisesta ja taivas selkeä. Merellä ei ollut juurikaan liikettä ja päivän mainittavimmat havainnot olivat 3 lapasotkaa, 7 uiveloa, n. 20 tukkakoskeloa, kottarainen, 3 kiurua, 2 pulmusta ja kettusirkku, lisäksi ad-muuttohaukka istuskeli aamulla pitkään taas vakiopaikallaan Knivskärin tutkamerkillä. Outin kanssa puuhattiin pihatöitä ja leikattiin rantaleppä ’oikeaan muotoon’. Saaresta lähti paljon porukkaa mantereelle, lintuväkeä jäi n. 5 henkeä.

NAARAS AMPUHAUKKA PORHALSI POHJOISEEN

NAARAS AMPUHAUKKA PORHALSI POHJOISEEN

KOTTARAISIA ON SAAPUNUT VAIN MUUTAMA

KOTTARAISIA ON SAAPUNUT VAIN MUUTAMA

Tiistai 2.4.2013 alkoi sumuisena mutta taivas selkeni aamupäivällä aurinkoiseksi. Tuuli oli edelleen pohjoisesta 4-7 m/s ja sen myötä viileää ja lintuköyhää, lämpötila tosin käväisi jo +3 asteessa! Mainittavaa oli tänään mm. n. 220 haahkaa, ruokki, 4 uiveloa, 3 lapasotkaa, mustavaris, kettusirkku, tikli, 5 kiurua ja 2 pulmusta. Illansuussa nähtiin vielä harmaahaikara sekä eteläkärjen lähellä kevään eka meriharakka. Outi ja muutama orni lähti päivällä mantereelle, lisää lintuväkeä tuli 5-6 henkeä.

VARHAINEN LINTU MADON NAPPAA! (SIEMENSYÖJÄKIN)

VARHAINEN LINTU MADON NAPPAA! (SIEMENSYÖJÄKIN)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.