Hiljalleen uusia kevätlajeja

Keskiviikko 3.4.2013 jatkoi korkeapainejaksoa, yöllä oli aste pakkasta ja päivällä jopa 4 astetta lämmintä. Luode-länsituuli oli heikko ja aurinko porotti. Merellä nähtiin mm. 2 merihanhea, n. 1600 haahkaa, n. 250 allia, 35 riskilää, 67 ruokkia, 13 tukkakoskeloa, 3 lapasotkaa ja 3 uiveloa. Majakan edustalla vieraili meriharakka, lisäksi nähtiin 2 uuttukyyhkyä ja sepelkyyhky. Saaressa havaittiin mm. sarvipöllö, tikli, 2 kottaraista, 2 pulmusta, 5 kiurua, kettusirkku, vuoden ensimmäinen puukiipijä ja iltapäivällä vielä koulun ruokinnalla nokkavarpunen. Illalla huuhkaja katseli maisemia Kobbanin laella. Merikotka hautoo pohjoispuolen merimerkillä ja yksi pari kantaa risuja Hamnskärin linjataululle, ”mekoja” näkyi tänäänkin ainakin 10. Muuttohaukkakin istui jälleen Knivskärin merkillä ja sinisuohaukka nähtiin muuttavana. Ihan mainio lintupäivä.

HAAHKOJA ON JO RUNSAASTI

HAAHKOJA ON JO RUNSAASTI

KEVÄTMUUTTAVA PUUKIIPIJÄ ILAHDUTTI

KEVÄTMUUTTAVA PUUKIIPIJÄ ILAHDUTTI

Torstaina 4.4.2013 taivas oli edelleen pilvetön ja kylmän yön takia eteläpuolella oli taas runsaasti uutta jäätä. Tuuli oli heikko (3-4 m/s) etelälounaasta ja päivälämpötila +2 astetta. Muutolla nähtiin mm. 7 laulujoutsenta (2a), 3 ruokkia, 3 pilkkasiipeä, 13 merihanhea, kevään ensimmäinen kanadanhanhi sekä 4 naurulokkia (3 jp). Saaressa oli mm. 3 lapasotkaa, 2 uiveloa, meriharakka, luotokirvinen, 7 kiurua, kottarainen, 11 pulmusta, 3 tikliä ja määrittämätön käpylintu. Muuttohaukka oli iltapäivällä jälleen Knivskärillä mutta kettusirkkua ei tänään havaittu.. Haahkojen ja allien soidinta kuului jo avomeren puolelta lähes taukoamatta.

KETTUSIRKKU ON ELÄNYT LÄHINNÄ AURINGONKUKANSIEMENILLÄ

KETTUSIRKKU ON ELÄNYT LÄHINNÄ AURINGONKUKANSIEMENILLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.