Meriretki avomerelle

Perjantaina 5.4.2013 puhkui navakka (10-13 m/s) pohjoistuuli, taivas oli selkeä ja lämpöä hetken +4 astetta. Ilma tuntui kylmältä tuulen takia. Staijausta jokunen tunti mutta muutto edelleen lähes seis. Tänään nähtiin mm. ristisorsa, 2 merihanhea, 4 jp-naurulokkia, 4 uiveloa, 3 lapasotkaa, uuttukyyhky ja 2 kottaraista. Haahkoja on paikallisena n. 2000 ja 8-10 merikotkaa pyörii niitä jahtaamassa. Kettusirkkua ei löytynyt tänäänkään.

MERIMETSOT OVAT NYT HIENOSSA PESIMÄPUVUSSA

MERIMETSOT OVAT NYT HIENOSSA PESIMÄPUVUSSA

Lauantaina 6.4.2013 pohjoistuuli heikkeni, taivas oli selkeä ja lämpöä +1 aste. Aamulla kuvasin haahkoja eteläkärjessä kunnes sain ystävällisen kutsun Rivaston Arilta tulla mukaan ulkomerikierrokselle, jossa huollettiin ja tarkastettiin loistoja ja tutkamerkkejä. Hienossa kelissä kiersimme n. 5 tuntia merellä reitillä Utö-Lillharun-Grimsörarna-Förmansbådan-Hamnskär-Tratten-Sundskär-Utö. Nautittavaa merellä oloa vaikka lintuja olikin vielä melko niukasti. Reissun ehdoton highlight olivat n. 85 merisirriä, jotka lepäilivät Grimsörarnalla muutaman harmaahylkeen seurassa. Maittavat kahvit juotiin paatissa ja fiilisteltiin kevään tuntoja. Utössä nähtiin mm. kanadanhanhi, 3 lapasotkaa, 2 uiveloa, harmaahaikara, meriharakka, merihanhi, peukaloinen, luotokirvinen, 10 pulmusta, punarinta, 5 kiurua, kottarainen ja tikli. Muuttohaukkakin oli taas Knivskärin merkillä mutta kettusirkku pysyi poissa monista etsijöistä huolimatta. Lienee nyt poistunut saaresta 3,5 kk visiitin jälkeen.

MERISIRREJÄ ULKOLUODOILLA, HORISONTISSA UTÖ

MERISIRREJÄ ULKOLUODOILLA, HORISONTISSA UTÖ

HAAHKOJEN PÄRSKETTÄ

HAAHKOJEN PÄRSKETTÄ

Sunnuntaina 7.4.2013 oli lähdettävä hetkeksi mantereelle. Aamulla lännestä saapui – pitkästä aikaa – sakea lumisade ja tuuli oli kääntynyt etelään, voimaa 10 m/s. Kaikki säämuutokset voivat tuoda lintuja mutta nyt en aamun aikana nähnyt muuta mainittavaa kuin punarinnan. Majakan edustalla oli havaittu harmaasorsapari sekä luotokirvinen. Matkalla mantereelle ei lintuja juurikaan nähty lumisateen ja huonon näkyvyyden takia mutta Aspön jälkeen selkeni ja nähtiin mm. töyhtöhyyppä ja n. 20 kiurua. Päivitän tämän taas laivalta, nyt Nötön ja Pärnäisten väliltä.

TELKKIÄ ON VIELÄ RUNSAASTI UTÖN VESILLÄ

TELKKIÄ ON VIELÄ RUNSAASTI UTÖN VESILLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.