Kevätmuutto alkaa hiipua

Lauantai 1.6.2013 oli hieno ja monipuolinen kesäkuun alun lintupäivä. Aamulla oli lähes tyventä, taivas pilvessä ja klo 07.30 alkoi parin tunnin sade. Myöhemmin lämmintä (kevään ennätys 18 astetta), pääosin auringon paistetta ja itätuuli heikkoa. Staijattiin luotsiasemalla pitkin päivää ja saari kompattiin kunnolla. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 23 kuikkaa, 3 kaakkuria, 78 Gaviaa, 1767 sepelhanhea, 82 valkoposkihanhea, 300 Branta sp, 119 telkkää, 80 isosirriä (+140 IK), 16 ruokkia ja etelänkiisla – kevään viides. Muuttavana lisäksi 2 suopöllöä, nuolihaukka, töyhtöhyyppä ja valkoviklo.

LEHTOKERTTUJA ON OLLUT RUNSAASTI

LEHTOKERTTUJA ON OLLUT RUNSAASTI

Hyönteissyöjiä – hysyjä – oli yöllä tullut reipas annos vielä lisää ja tänään havaittiin mm. 120 lehtokerttua, peräti 5 kirjokerttua, 15 kultarintaa, 2 pikkusieppoa, 50 harmaasieppoa, 2 idänuunilintua, pensassirkkalintu, 2 luhtakerttusta ja Ville-Veikko kuvasi ja äänitti tristis-tyyppisen tiltaltin Kattrumpanin portin luona. Koululla oli edelleen eilen löytynyt 2kv koiras sepelsieppo ja nokkavarpusia oli tänään 3, joista kaksi näytti lähtevän korkealla pois saaresta. Ossi löysi aamulla kompostorin läheltä turturikyyhkyn, joka oleskeli alueella koko päivän kaikkien nähtävänä, vaikka arka olikin.  Jo kevään kolmas turturi saaressa. Luhtakana äänteli ja merikotkia hyöri lähiluodoilla tänään jo 35 haahkanpoikasia saalistamassa.

KAUKAA VASTAVALOON OTETTU DOKUMENTTIKUVA TURTURIKYYHKYSTÄ

KAUKAA VASTAVALOON OTETTU DOKUMENTTIKUVA TURTURIKYYHKYSTÄ

Sunnuntai 2.6.2013 oli sään puolesta edellispäivien kaltainen – itätuulta (maksimi 9 m/s) ja aurinkoista ja paljon lämpöväreilyä, asteita 16. Staijattiin jonkin verran kuitenkin ja nähtiin mm. 35 kuikkaa, kaakkuri, 47 Gaviaa, 941 sepelhanhea, 46 valkoposkihanhea, 2 ruokkia, töyhtöhyyppä ja tundrakurmitsa. Saaressa havaittiin mm. luhtakerttunen, 2 rytikerttusta, 4 kirjokerttua, 2 idänuunilintua, pikkusieppo, 20 pikkukäpylintua ja 1 isokäpylintu. Jauhiaisen Jussi lähti tänään mantereelle ja eilen iltalaivalla oli ainakin 4 lintuharrastajaa tullut lisää.

KIRJOKERTTUJA ON LUPAAVASTI 2-3 LAULAVAA - PESIVIÄ?

KIRJOKERTTUJA ON LUPAAVASTI 2-3 LAULAVAA – PESIVIÄ?

Maanantai 3.6.2013 oli aurinkoinen, lähes tyven ja toistaiseksi vuoden lämpimin (+20 astetta) päivä Utössä. Itse olin aamulla 3 tuntia kameran kanssa kallionkolossa piilossa mutta toki staijausta ja kevyttä kiertelyäkin tänään. Muutto oli heikkoa, alkaa jo olla kesäfiilistä. Nähtiin merellä/muuttavana vielä 25 kuikkaa, 11 Gaviaa, 8 ruokkia, 12 isokuovia (etelään matkalla), pikkukuovi, töyhtöhyyppä ja saarella lennellyt suopöllö. Pikkulinnuista mainittakoon 2 idänuunilintua (toinen lauloi pitkin päivää meidän pihalla), luhtakerttunen, nokkavarpunen ja 3 kirjokerttua, lisäksi mm. taivaanvuohi (pesii?) ja 12 tavia.

DIGISKOUPPAAMANI KUVA SAALISTA ODOTTAVISTA MERIKOTKISTA

DIGISKOUPPAAMANI KUVA SAALISTA ODOTTAVISTA MERIKOTKISTA

MERILOKIT VIEVÄT NE HAAHKANPOIKASET JOTKA MERIKOTKILTA JÄÄVÄT

MERILOKIT VIEVÄT NE HAAHKANPOIKASET JOTKA MERIKOTKILTA JÄÄVÄT

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.