Kirjoloxioita tupsahti saareen

Lauantaina 6.7.2013 pääsimme palaamaan takaisin Utöhön sairastettuamme koko viikon ankaraa virusflunssaa – joka ei vieläkään ole ihan ohi. Lähdimme kuitenkin aamulla kohti Nauvoa, jossa kova kesämeininki päällä. Mahduimme sekaan ja teimme kauppareissun ja joimme kahvit vierasvenesatamassa. Eivorille saapui aika maltillisesti väkeä, lintuihmisiä lisäksemme Perttulan Heli Porista. Matkalla reipas (11 m/s) luoteistuuli ja aurinkoa, lintuja ei ihmeempiä. Utöhön saavuttiin klo 17.30 ja ilta kului kevyissä kotiaskareissa. Heli kävi itärannalla ja näki mm. 10 liroa ja 4 suosirriä ja saaressa jo olleet Kaisa Kivinen, Tuula Suihko ja Tatu Sikkinen olivat nähneet tänään mm. punakuirin, kirjokertun sekä kirjosiipikäpylinnun.

UTÖN LAPINTIIROILLA ON JO LENTOPOIKASIA

Sunnuntai 7.7.2013 oli lämmin, aurinkoinen ja heikkotuulinen päivä. Aamulla staijasin 1,5 tuntia luotsiasemalla, myöhemmin pari saarikierrosta. Muuttavana/merellä nähtiin 2 kuikkaa, 17 ruokkia, 3 mustalintua, ad-pikkulokki ja kahlaajia mm. 2 pikkukuovia, 7 valkovikloa, 13 liroa, 9 suokukkoa, 9 suosirriä, 3 töyhtöhyyppää, taivaanvuohi ja metsäviklo. Itäniityllä havaittiin edelleen ruisrääkkä, luhtakerttunen ja 2 kirjokerttua ja saaressa kierteli 4 uuttukyyhkyä ja käki. Pikkukäpylintuja nähtiin 8 mutta kirjosiipikäpylintuja peräti 7 – niistä 1 koiras ja muut naaraspukuisia. Kirjoloxiat viihtyivät parhaiten telttapaikan männyissä mutta kiertelivät myös Gamla Postenilla, lammashaassa ja saunamme länsipuolella. Tuleekohan niillä oikein kunnon vaellus..? Mainittakoon vielä aamulla n. 60 harmaahyljettä länsipuolen luodoilla makoilemassa ja Kaisan porukka löysi päivällä Ormskäriltä laulavan idänuunilinnun.

KOIRAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTU ON KAUNIS LINTU

KOIRAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTU ON KAUNIS LINTU

Maanantaina 8.7.2013 nousi kova (15 m/s) pohjoisluoteinen tuuli, taivas oli pilvetön ja ilma tuulesta huolimatta melko lämmin. Aamulla staijia runsas tunti, muuten rauhallista oleskelua – flunssa vaivaa pahasti edelleen. Merellä näkyi mm. kuikka, 54 ruokkia ja 77 mustalintua, saaressa havaittiin kahlaajia mm. pikkukuovi, 2 valkovikloa, metsäviklo, suokukko, 8 liroa ja 16 suosirriä. Kirjokerttu näyttäytyi tänäänkin ja kirjosiipikäpylintuja kierteli 1-2 eri puolella saarta. Nautittiin Markuksen ja Minnan kanssa ”italialaista arkilounasta”, kesto vajaa 4 tuntia… Mantereelle lähtivät tänään Heli Perttula sekä Kivisen Kaisan porukka, saareen saapui Tittosen Jouni.

PIENIÄ TELKKIEN KOIRASPARVIA VALUU ETELÄÄN

PIENIÄ TELKKIEN KOIRASPARVIA VALUU ETELÄÄN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.