Sähkökatko – ja vieraita

Tiistaina 9.7.2013 oli jälleen pilvetöntä ja heikkoa tuulta kunnes illansuussa lounaistuuli voimistui n. 8 m/s. Sitkeän flunssan takia retkeily jäi hyvin niukaksi, linnuista voi mainita 8 kirjosiipikäpylintua Gamla Postenin männyissä (1 ad k, muut n/juv) ja 5 pikkukuovia Patteriniemellä. Koko saaresta olivat sähköt pois klo 12 alkaen yöhön saakka – syynä merikaapelivaurio Jurmo-Utö välillä. Tittonen lähti mantereelle, saareen saapuivat Saarnion Japi ja Tarja.

MERIKIHUJA PESII LÄHILUODOILLA PARI PARIA

MERIKIHUJA PESII LÄHILUODOILLA PARI PARIA

Keskiviikkona 10.7.2013 oli sadepäivä, ei jatkuvaa mutta lähes koko valoisan ajan heikohkoja kuuroja. Tuuli oli heikko mutta illalla pohjoistuuli voimistui 10 m/s. Pientä kiertelyä saarella ja näkyi mm. 12 suosirriä, 3 valkovikloa, 3 liroa, 2 suokukkoa 13 pikkukäpylintua, 2 kirjosiipikäpylintua (n ja juv, saunamme lähellä) ja urpiainen. Itäniityllä oli edelleen äänessä ruisrääkkä ja luhtakerttunen, raripuskan tuntumassa kirjokerttu ja Gamla Postenilla äänteli västäräkkimäisesti aivan ilmeinen idänuunilintu, jota ei kuitenkaan saatu lehvistö seasta näkyviin. Sähkökatkos jatkui ja vasta illalla (klo 18) saatiin virtaa kun Fortum toi saareen varavoimalan, itse katkoksen (rikkoutunut merikaapeli) korjaaminen voi viedä jopa viikkoja. Illalla meille tuli kylään Peltolan väkeä neljä henkeä.

VAROITTELEVA PUNAJALKAVIKLO ON SAAREN YLEISIN KAHLAAJA

VAROITTELEVA PUNAJALKAVIKLO ON SAAREN YLEISIN KAHLAAJA

Torstaina 11.7.2013 jäi lintujen katselu hyvin vähälle. Tuuli oli reipas (10 m/s) pohjoisesta ja aurinko porotti. Aamulla näin 14 ruokkia, 12 liroa ja valkoviklon. Seurustelua ja kesästä nautiskelua vieraiden kanssa, tosin flunssa kiusaa yhä.

MUUTAMA PIENI HAAHKOJEN KOIRASPARVI ON VIELÄ OLLUT LIIKKEELLÄ

MUUTAMA PIENI HAAHKOJEN KOIRASPARVI ON VIELÄ OLLUT LIIKKEELLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.