Navakkaa pohjoisvirtausta

Perjantain 19.7.2013 vastaisena yönä satoi pitkästä aikaa ja pohjoistuuli yltyi päivällä 15, puuskissa jopa 22 m/s. Päivällä oli puolipilvistä. Pientä kiertelyä saarella, linnut tuulen takia aika lailla piilossa. Mainittavaa mm. 7 pikkukuovia, metsäviklo, 2 valkovikloa, 3 liroa, suosirri ja käki. Meidän pihan reunalla käväisi 2 naaraspukuista kirjosiipikäpylintua, lisäksi näin 4 pikkukäpylintua. Saunalahden pilkkasiipipoikueen 19 poikasesta jo 14 on lokkien toimesta pyydystetty, jäljellä siis enää 5 poikasta. Huonosti menee pilkkasiivelläkin sillä saarella on ollut tänä kesänäkin n. 12 paria, josta vain yhdellä naaraalla on poikasia.

KOVASSA TUULESSA RÄYSTÄSPÄÄSKYTKIN PYSYTTELEVÄT LÄHELLÄ VEDENPINTAA

KOVASSA TUULESSA RÄYSTÄSPÄÄSKYTKIN PYSYTTELEVÄT LÄHELLÄ VEDENPINTAA

Lauantaina 20.7.2013 puhkui edelleen pohjoisluoteinen tuuli 10-14 m/s, taivas oli puolipilvinen ja jokunen tippa vettäkin saatiin aamulla. Vähän staijia luotsilla ja pientä kiertelyä mutta iltapäivä sujui Kovasen Hannan synttärijuhlissa ja remontoidun Upseerikerhon avajaisissa. Lintuja näkyi mm. ruokki, 3 pikkukuovia, 2 liroa, 2 valkovikloa, itärannalla heinätavi, pikkukäpylintuja ainakin 12 ja kirjosiipikäpylintuja 3 naaraspukuista. Aamulla meidän pihan kiviaidalla ja talon räystäällä käväisi naaras mustaleppälintu – itselleni eka kesähavainto saaresta. Lagerroosin Jari saapui vaimonsa kanssa käymään Utössä ja Varesvuon Markus ja Minna saapuivat saareen.

JOITAKIN MERIHANHIA VIIHTYY PÄÄSAAREN RANNOILLA

JOITAKIN MERIHANHIA VIIHTYY PÄÄSAAREN RANNOILLA

Sunnuntaina 21.7.2013 navakka (15 m/s) pohjoistuuli jatkui koko päivän, aurinko paistoi varhaisaamua lukuun ottamatta. Tunnin staiji aamulla, myöhemmin kiertelyä lähinnä itäosassa. Merellä näkyi mm. 8 merihanhea, 6 ruokkia, 5 mustalintua ja kahlaajia 5 pikkukuovia, 3 metsävikloa, 2 valkovikloa, 6 liroa, 11 suosirriä, kuovisirri ja taivaanvuohi. Saaressa myös mm. käki, urpiainen 2+7 kirjosiipikäpylintua (1 ad k) ja itärannalla jälleen heinätavi. Lagerroosit lähtivät iltapäivällä takaisin mantereelle.

NAARAS HEINÄTAVI ON ILMESTYNYT TAVIPORUKKAAN ITÄRANNALLE

NAARAS HEINÄTAVI ON ILMESTYNYT TAVIPORUKKAAN ITÄRANNALLE

Maanantaina 22.7.2013 oli aika lähteä käymään mantereella muutamia asioita hoitamassa. Navakka pohjoistuuli jatkuu – nyt 13 m/s – ja taivas yhä pilvetön. Staijasin tunnin luotsiasemalla, muuten kotinurkilla ennen laivan lähtöä. Lintuhaviksia mm. 13 merihanhea, 4 ruokkia, mustaviklo, 2 liroa, 2 suosirriä, 3 pikkukuovia ja luotokirvinen. Saunalahden pilkkasiipipoikueesta (alun perin 19, ks. 14.7.) on jäljellä enää yksi ainoa poikanen. Kyllä vesilintujen on vaikea saada poikasia lentokykyisiksi täällä avomeren äärellä!

PIKKUKUOVEJA ON NYT MUUTOLLA

PIKKUKUOVEJA ON NYT MUUTOLLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.