Veneretki Jurmoon

Maanantaina 5.8.2013 oli kaunis kesäpäivä – aurinkoista ja heikko (4-6 m/s) länsituuli. Staijasin tunnin aamulla ja puoliltapäivin lähdimme Outin kanssa veneretkelle Jurmoon, josta palasimme kotiin klo 17.30. Ajoaika yhteen suuntaan hyvässä kelissä oli 40 minuuttia, käytimme tietysti suoraa saaristolaisreittiä Utöstä Jurmoon.

OUTI TYYTYVÄISENÄ JURMON SATAMASSA

OUTI TYYTYVÄISENÄ JURMON SATAMASSA

Jurmossa kierrettiin lähes koko länsiosa, Sorgen ja kyläalue. Utössä näkyi aamulla mm. 3 tuulihaukkaa, pikkulokki, mustaviklo, 15 pikkukuovia ja 3 suosirriä. Jurmon mainittavimpia haviksia olivat sepelhanhi (sataman lähellä valkoposkien seurassa), 6 suosirriä, kuovisirri, 4 isosirriä, 6 kapustarintaa, 8 suokukkoa, 7 isokuovia, pikkukuovi ja käki.

JURMON SEPELHANHI

JURMON SEPELHANHI

Lisäksi näimme kolmeen eri otteeseen adpunakottaraisen, jonka Sintosen Antti oli eilen löytänyt. Lintu liikkui nyt löyhästi kottaraisparven mukana lounaisriutalla ja nummella eteläriutan tyvellä. Etäisyyden, parven levottomuuden ja kovan lämpöväreilyn takia emme saaneet siitä kuin heikkotasoisen dokumenttikuvan kaukaa. Retki oli joka tapauksessa tosi mukava ja onnistunut! Utöhön saapui tänään Hyvärisen Ismo lintuja katsomaan.

KOVASSA LÄMPÖVÄREILYSSÄ KAUKAA OTETTU KUVA VANHASTA PUNAKOTTARAISESTA

KOVASSA LÄMPÖVÄREILYSSÄ KAUKAA OTETTU DOKUMENTTIKUVA VANHASTA PUNAKOTTARAISESTA

Tiistaina 6.8.2013 lähdimme hetkeksi käväisemään mantereella. Sää oli edelleen aurinkoinen ja etelätuulta 5 m/s, lämmintä. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla ja kierros itäosassa, havaintoja mm. tuulihaukka, 2 pikkukuovia, 3 suokukkoa, 3 valkovikloa, töyhtöhyyppä, 2 taivaanvuohta ja pihamme ympäristössä pitkään tööttäillyt kirjosiipikäpylintu. Ismo oli myöhemmin päivällä nähnyt lammashaassa turkinkyyhkyn.

PITKÄSTÄ AIKAA JURMOSSA KÄYMÄSSÄ

PITKÄSTÄ AIKAA JURMOSSA KÄYMÄSSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.