Inoja sekä sepelrastas

Maanantai 7.10.2013 oli puolipilvinen ja melko lämmin, länsituulta 6-8 m/s. Staijausta luotsiasemalta ja koko saaren komppaus. Merellä/muuttavana tänään mm. 8 kuikkaa, kaakkuri, 10 Gaviaa, 4160 allia, 5 ruokkia, 3 lapasotkaa, 98 pikkulokkia, 2 sinisuohaukkaa, 21 varpushaukkaa ja tuulihaukka. Saaressa nähtiin mm. 5 kapustarintaa, pähkinähakki, 4 närheä, lapinsirkku, 3 pikkusieppoa, 4 mustapääkerttua, 460 viherpeippoa, isokäpylintu ja illansuussa löysin saunapensaastamme taigauunilinnun. Porukka soitettiin paikalle ja kaikki saivat inon hyvin kiikareihinsa.

TAIGAUUNILINTU ("INO") SAUNAPENSAASSAMME, KUVATTU AURINGONLASKUN AIKAAN

TAIGAUUNILINTU (”INO”) SAUNAPENSAASSAMME, KUVATTU AURINGONLASKUN AIKAAN

KUVA KESKIVIIKON INOSTA KERTOO KUINKA PIILESKELEVIÄ TAIGAUUNILINNUT USEIMMITEN OVAT

KUVA KESKIVIIKON INOSTA KERTOO KUINKA PIILESKELEVIÄ TAIGAUUNILINNUT USEIMMITEN OVAT

Tiistaina 8.10.2013 mereltä saapui pilvirintama ja paksu pilvimassa verhoi saarta puolenpäivän jälkeen. Tuuli oli edelleen lounaasta 8 m/s ja ilma lämmin (13 astetta). Vähän staijia ja komppausta enemmänkin. Merellä nähtiin mm. 6 kuikkaa, 2 Gaviaa, 1830 allia, 48 pikkulokkia ja 3 muuttavaa ampuhaukkaa. Saaresta löytyi mm. jänkäkurppa, 5 kapustarintaa, suokukko, sarvipöllö, huuhkaja, 6 närheä, 2 leppälintua, pikkusieppo, haarapääsky, 6 pyrstötiaista (syksyn ensimmäiset), 6 pikkuvarpusta, 3 isokäpylintua, peräti 60 hemppoa ja nyt saunapensaassamme viihtynyt ja kuvattu tristis-tyyppinen tiltaltti, jonka ääni myös vastasi trististä.

TRISTIS-TYYPPINEN (IDÄN)TILTALTTI, OLEN KYLLÄ JOSKUS NÄHNYT VIELÄ HARMAAMPIAKIN

TRISTIS-TYYPPINEN (IDÄN)TILTALTTI, OLEN KYLLÄ JOSKUS NÄHNYT VIELÄ HARMAAMPIAKIN

Iltayöllä majakan ja saaren valoissa pyöri useita vilkkaasti äänteleviä kahlaajia (osa näkyikin valokeiloissa) – ainakin 3 tundrakurmitsaa, taivaanvuohi ja 4-5 suosirriä, lisäksi kuului kymmenkunta kertaa hyrisevä keräkurmitsamainen kahlaajaääni, jota en kuitenkaan uskaltanut pitää varmana kun oma kokemus äänestä on (liian) niukka. Mantereelle lähti tänään isohko joukko väkeä, mm. Salonen, Holvitie, Lehtinen, Jauhiainen sekä Outi.

AJANKUVAA UTÖSTÄ

AJANKUVAA UTÖSTÄ

Keskiviikko 9.10.2013 alkoi vesisateessa mutta jo aamupäivästä alkaen pilvipoutaa. Lounaistuuli edelleen reipas, 10-12 m/s, ja ilma lämmin (13 astetta). Kompattiin saarta koska merelle huono näkyvyys. Mainittavia havaintoja olivat mm. 2 harmaasorsaa, jänkäkurppa, 4 taivaanvuohta, valkoviklo, 2 suokukkoa, 5 kapustarintaa, pähkinähakki, 3 närheä ja pikkutikka. Pikkulintuja nähtiin mm. 6+1 pyrstötiaista, 4 mustapääkerttua, 5 tiltalttia, 27 pikkuvarpusta ja mineriittitalon luona aamupäivällä hetken aikaa näkynyt ääntelevä taigauunilintu. Kimmo löysi iltapäivällä vielä naaraspukuisen sepelrastaan itäniityn pohjoisreunalta.

KUUSITIAISIA NÄKYY PÄIVITTÄIN MUUTAMA

KUUSITIAISIA NÄKYY PÄIVITTÄIN MUUTAMA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.