Tuulista ja syksyn kymmenes taigauunilintu

Maanantaina 21.10.2013 oli edelleen pilvetöntä ja koleaa (6 astetta), tuuli puhalsi nyt idästä 6-7 m/s. Staijia ja komppausta mutta lintuja eilistä vähemmän. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 3 lapasotkaa, 3 pikkulokkia, 2 ruokkia, 8 varpushaukkaa, ampuhaukka ja pulmunen. Saaresta löytyi 2 harmaahaikaraa, harmaasorsa, jänkäkurppa, helmipöllö, pikkutikka, 2 mustaleppälintua, 5 mustapääkerttua, 2 tiltalttia, närhi, tundraurpiainen, isokäpylintu ja 23 pyrstötiaista. Tänään pidetyssä ”leikkimielisessä” saarikisassa voiton vei Signilskär 75 lajilla, Utössä ja Jurmossa oli kummassakin 72 lajia ja Rönnskärillä 67. Eilen oli saareen saapunut lisää orneja, mm. Kai Hilditch, Hannu Tammelin, Hilkka Tuimala ja Timo Leppänen.

HARMAAHAIKAROITA ON OLLUT TAVALLISTA VÄHEMMÄN TÄNÄ SYKSYNÄ

HARMAAHAIKAROITA ON OLLUT TAVALLISTA VÄHEMMÄN TÄNÄ SYKSYNÄ

Tiistai 22.10.2013 oli ns. välipäivä. Lounaasta saapuva matalapaine nostatti enimmillään 21 m/s etelätuulen, taivas oli pilvessä ja illansuusta alkaen vesisadetta. Lintuja oli niukasti niin maalla kuin merelläkin. Vähän staijia ja komppaustakin mutta nähtiin lähinnä vain peruslajistoa, mainittavimmat omalle kohdalle osuneet olivat harmaahaikara, 2 varpushaukkaa, mustapääkerttu ja tundraurpiainen. Käytin hiljaisen päivän hyväkseni ja tein paljon kotona kirjoitus- ja kuvahommia. Mantereelle lähtivät tänään mm. Kuusisto, Juha Laaksonen, Tammelin ja Tammero.

MUSTAPÄÄKERTTUJA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA

MUSTAPÄÄKERTTUJA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA

PUUKIIPIJÄT MUUTTAVAT VIELÄ

PUUKIIPIJÄT MUUTTAVAT VIELÄ

Keskiviikkona 23.10.2013 oli tuulinen ja sateinen päivä mutta lämpötila oli noussut + 10 asteeseen. Tuuli oli etelästä 14-17 m/s ja sadetta saatiin yöllä ja uudelleen iltapäivästä alkaen. Merelle näkyvyys oli heikko, niinpä komppailtiin saaressa. Päivän mainittavimmat havainnot olivat 2 pikkulokkia, 2 jänkäkurppaa, taivaanvuohi, 2 lehtokurppaa ja jälleen helmipöllö Gamla Postenin männikössä. Aamupäivällä löytyi saunalahden rannasta, lähes vesirajasta, ääntelevä taigauunilintu (syksyn 10. Utössä). Ino siirtyi saunalahden isoon pajuun, jossa pysytteli tuulen takia ja oli hetkittäin kuvattavissakin. Tuuli vaan riepotteli kovin oksia, kameroita ja miehiä…

TAIGAUUNILINTU TÄNÄÄN SAUNALAHDEN REUNALLA

TAIGAUUNILINTU TÄNÄÄN SAUNALAHDEN RANNALLA

SYYSMYRSKYT TUOVAT SURFFARIT ETELÄKÄRKEEN

SYYSMYRSKYT TUOVAT SURFFARIT ETELÄKÄRKEEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.