Pikkurareja

Torstaina 24.10.2013 kova lounaistuuli jatkui, enimmillään 15 m/s. Taivas selkeni päivällä ja aurinkoakin nähtiin, lämpöä oli peräti 11 astetta. Staijaus jäi vähälle mutta saari kompattiin melko tarkkaan. Mainittavimmat havainnot olivat jänkäkurppa, lehtokurppa, taivaanvuohi, 2 varpushaukkaa, tundraurpiainen, 5 tiltalttia, 5 mustapääkerttua ja aamulla taigauunilintu edelleen eilisellä paikalla (ei löytynyt enää iltapäivällä). Iltapäivällä saareen saapui noin 10 ornia lisää, mm. Ismo Hyvärinen, Tuula Granroth, Jukka Vilen, Liisa Kilpeläinen ym. Myös Outi saapui tänne kotikulmille.

PIHLAJANMARJAT OVAT KOHTA VAIN MUISTO TILHIEN PÄÄSSÄ

PIHLAJANMARJAT OVAT KOHTA VAIN MUISTO TILHIEN PÄÄSSÄ

Perjantaina 25.10.2013 puhalsi länsituuli 10 m/s, myöhemmin tuuli heikkeni ja kääntyi luoteeseen. Aurinkoista ja lämpöä oli 10 astetta. Staijia ja koko saaren kiertoa, jotka tuottivat mereltä/muuttavana mm. Gavian, härkälinnun, silkkiuikun, 28 pikkulokkia, 2 lapasotkaa, 2 ruokkia, 3 varpushaukkaa, sinisuohaukan ja 5 pulmusta. Saaresta löytyi mm. 2 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, jänkäkurppa, 12 merisirriä eteläpuolen luodoilla, tiltaltti, naaraspukuinen mustaleppälintu, 2 mustapääkerttua, 4 vuorihempon parvi, myöhäinen punavarpunen rivitalojen sisäpihan ruokinnalla ja isokäpylintu. Lisäksi Järvisen Mikko pyräytti aamuvarhaisella viiriäisen lentoon aivan polun vierestä kylällä, lintu hävisi pihapuutarhaan josta sitä ei voitu uudelleen hakea. Aika hyviä loppusyksyn haviksia tänäänkin! Iltalaivalla saapui lisää orneja, mm. Laakso, Kettunen, Rauno Laine ja Jouni Nummenpää.

MUSTALEPPÄLINTUJA ON OLLUT TAVALLISTA USEAMPIA NÄIN SYKSYLLÄ

MUSTALEPPÄLINTUJA ON OLLUT TAVALLISTA USEAMPIA NÄIN SYKSYLLÄ

MYÖHÄINEN PUNAVARPUNEN VIIHTYY HOTELLIALUEELLA

MYÖHÄINEN PUNAVARPUNEN VIIHTYY HOTELLIALUEELLA

Lauantaina 26.10.2013 aamulla satoi vettä, joka loppui vähän ennen puoltapäivää. Loppupäivä oli pilvipoutainen, etelälounainen tuuli vinkui 9-12 m/s. Merelle ei kovin paljoa staijailtu huonon näkyvyyden takia mutta saari koluttiin aika hyvin. Päivän mainittavimmat havainnot olivat lapasotka, ruokki, pikkulokki, taivaanvuohi, sinisuohaukka ja 3 västäräkkiä. Saaresta löytyivät edelleen eiliset mustaleppälintu ja punavarpunen, lisäksi mm. 5 tiltalttia, tundraurpiainen ja Outin kanssa löysimme koulun pihan reunalta syksyn kolmannen hippiäisuunilinnun. Pro katosi pian mutta löysimme sen myöhemmin uudelleen Gamla Postenin lähistöltä, jossa lähes kaikki muutkin pääsivät linnusta osallisiksi. Sateen takia ei ollut tällä kertaa kameraa mukana. Aamulaivalla lähtivät mantereelle Ville-Veikko sekä Järvisen Mikko ja Anu.

NIITTYKIRVISIÄ NÄKYY VIELÄ PÄIVITTÄIN ITÄNIITYLLÄ

NIITTYKIRVISIÄ NÄKYY VIELÄ PÄIVITTÄIN ITÄNIITYLLÄ

Sunnuntai 27.10.2013 oli sumuinen, pari sadekuuroakin mutta välillä myös hetkittäin aurinkoa. Tuuli puhkui lounaasta 7-10 m/s. Hieman staijia ja saaren kierto tuottivat havaintoina mm. varpushaukan, 87 muuttavaa pikkulokkia, taivaanvuohen, pari kulorastasta, 8 peukaloista, tundraurpiaisen ja hotellilla edelleen viihtyvän punavarpusen. Hyvärisen Ismo näki aamulla etelään muuttaneen 1kv pikkukajavan, syksyn toinen Utössä. Itse tein lähes koko iltapäivän kuvahommia ja Outi kävi veneretkellä Ormskärillä. Mantereelle lähti päivällä väkeä, mm. Granrothin porukka, Hilditch perheineen sekä Hyvärinen.

PEUKALOISTEN MUUTTO JATKUU

PEUKALOISTEN MUUTTO JATKUU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.