Jo toinen kashmirilainen!

Maanantaina 11.11.2013 tuuli oli heikentynyt ja kääntynyt pohjoiseen (6 m/s), taivas oli puolipilvinen ja lämpöä 6 astetta. Hieno retkeily- ja staijausilma ja lintujakin löytyi nyt mainiosti – 66 lajia ja ollaan lähes puolivälissä marraskuuta. Merellä nähtiin muuttavana mm. 2 Gaviaa, 11 laulujoutsenta, 22 kanadanhanhea, 2 lapasotkaa, 590 allia, 28 pilkkasiipeä, kanahaukka, 42 pikkulokkia, 28 ruokkia ja 8 riskilää. Saaressa havaittiin mm. 3 varpushaukkaa, jänkäkurppa, taivaanvuohi, uuttukyyhky, 2 sarvipöllöä, 2 helmipöllöä ja pikkutikka. Saaren merenpuoleisilla eri luodoilla laskettiin yhteensä peräti 80 merisirriä, useammassa eri parvessa.

PARI UNELIASTA HELMIPÖLLÖÄ TÄNÄÄN SAARESSA

PARI UNELIASTA HELMIPÖLLÖÄ TÄNÄÄN SAARESSA

Pikkulintujakin oli hyvän muuttoyön jälkeen mukavasti, mm. 3 niittykirvistä, 18 peukaloista, 4 rautiaista, 11 punarintaa, naaraspukuinen mustaleppälintu (saunalahden perukassa), mustapääkerttu, 55 pyrstötiaista, kuusitiainen, 8 pikkuvarpusta, 8 tikliä, 250 urpiaista, tundraurpiainen ja 2 pulmusta. Päivän laji oli kashmirinuunilintu, jonka Helstola hienosti plokkasi aamulla Gamla Postenilta. Lintu oleskeli kyläalueella koko päivän, äänteli melko ahkerasti ja vihdoin saimme ko. lajista kunnon kuvatkin! Illansuussa humei siirtyi vielä meidän pihalle ennen pimeyden laskeutumista. Jo syksyn toinen kashmirilainen saaressa!

NYT SYNTYI LAJIKUVIA KASHMIRINUUNILINNUSTA

NYT SYNTYI LAJIKUVIA KASHMIRINUUNILINNUSTA

Tiistai 12.11.2013 oli ns. välipäivä. Lounaistuuli oli jälleen kova koko päivän, enimmillään keskituuli 18 ja puuskat 24 m/s. Vesisade alkoi klo 09.30 ja jatkui koko loppupäivän, lämpöä sentään 8 astetta. Staijia aamulla pari tuntia, muuten niukasti kiertelyä. Pääosa päivästä tuli tehtyä kotosalla kirjoitus- ja kuvahommia. Mainittavimmat havikset olivat 2 Gaviaa, 82 allia, 3 mustalintua, 16 pikkulokkia, 2 lapasotkaa, 10 ruokkia, mustapääkerttu, 2 hippiäistä, 3 punarintaa ja luotokirvinen. Ville-Veikko ja Sällylä lähtivät mantereelle ja saareen saapuivat konkariornit Joutsamo, Kivivuori, Sten, Lahtonen ja Hilke.

VIHERPEIPPOJA KERÄÄNTYY RUOKINNOILLE

VIHERPEIPPOJA KERÄÄNTYY RUOKINNOILLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.