Sadetta, tuulta, aurinkoa – Utön viikonloppu

Perjantaina 8.5.2009 oli taas aika suunnata kohti Utötä, taas kuitenkin vain lyhyeksi aikaa. Outi ei ollut nyt matkassa joten ajelin aurinkoisena iltapäivänä yksikseni kohti Nauvoa. Matkalla pistäydyin kuitenkin vaihteeksi Paraisten Pettebyn tornille runsaaksi puoleksi tunniksi – tyyppilajit tuli kirjattua: kaulushaikara, luhtakana ja 8-10 viiksitimalia. Nauvossa kauppa plus kahvi, pieni kävely, ja sitten m/s Eivorille. Väkeä oli nyt vaihteeksi laivalla vain kourallinen – lintuharrastajiakin lisäkseni vain Kalliolan Arto matkalla Jurmoon. Syynä vähyyteen oli oletettavasti huominen Tornien taisto ja ylihuominen Äitienpäivä. Iltavaloissa kevyttä tarkkailua kannelta kohtalaisessa etelätuulessa, nähtiin mm. harmaahaikara ja vaalea merikihu muutolla pohjoiseen. Kaikki satamat koluttiin ja Utöseen saavuttiin vasta klo 23.35… Yöllä pitäisi alkaa vesisade lännestä.

suosii

Lauantai 9.5.2009 alkoikin vesisateessa, joka jatkui välillä heikompana, välillä rankempana, aina klo 14 saakka. Sen jälkeen oli kirkasta mutta lounaistuuli 14 m/s puhkui saaren yli. Staijausta ei harrastettu mutta saarta kompattiin ja lintuja kuvattiin, mukavana seurana Petri Vainio Hesasta ja Pärssisen Mikko. Sadeyö oli tuonut hyönteissyöjiä eli ’hysyjä’ ihan kohtuullisesti. Näistä mainittakoon mm. 2 satakieltä, sinirinta, 25 leppälintua, 3 pensastaskua, 20 hernekerttua, lehtokerttu, 20 mustapääkerttua, n. 90 fyllaria, 3 harmaasieppoa, 10 kirjosieppoa, pikkulepinkäinen, 2 peltosirkkua, 7 punarintaa, peukaloinen ja 3 keltavästäräkkiä. Lisäksi nähtiin mm. 3 valkoposkihanhea itärannalla, 4 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, merikotka, 2 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka, pikkutylli (paikallisena itärannalla), 5 suosirriä, 4 liroa, sarvipöllö, 2 käpytikkaa ja luotokirvinen. Nokkavarpusia oli tänään 2, joista toinen kävi koulun ruokinnalla. Iltahuuto pidettiin meillä ja saaren vuodenpinnamäärä on nyt 164. Illansuussa saareen saapui mm. Tittosen Jouni ja Marita Kari sekä Nisulan perhe.

lepp

Sunnuntai 10.5.2009 oli Äitienpäivä, Utössä aurinkoa ja lounaistuulta 9 m/s. Kirkkaan yön jälkeen lintuja eilistä niukemmin, mainita voinee 2 tuulihaukkaa, 3 merikotkaa, 14 kuikkaa, 2 suosirriä, 5 merikihua, lapinsirkku, pikkulepinkäinen ja ruokokerttunen. Leppälintuja oli ainakin 12, peukaloinen, 6 mustapääkerttua, harmaasieppo ja 4 kirjosieppoa. Laiva lähti mantereelle klo 11.15, paluumatkalla havaittiin mm. 3 merikotkaa ja härkälintu. Turussa olin klo 17.30.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.