Utön joulukuuta

Tiistaina 3.12.2013 oli aika palata kotiin Utöhön, Outi tulee parin päivän päästä. Ajelin aamulla Nauvoon, matkalla kahvit kahvituvassa Paraisilla ja tuttu m/s Eivor odotteli Pärnäisissä. Väkeä laivaan tuli varsin niukasti ja reippaassa länsituulessa (12-15 m/s) saavuttiin Utöhön klo 12.45. Matkalla mainittavaa olivat 14 naurulokkia Jurmossa. Utöstä lähti mantereelle lintuporukkaa Lehtisen Juha ja Jarmo sekä Marko Dahlman ja saareen jäi lisäkseni Sällylän Seppo. Ennen auringonlaskua näin mm. punarinnan ja pari tilheä saunallamme ruokintaa täyttäessäni.

MUUTAMA URPIAINEN VIIHTYY VIELÄ VIHREILLÄ NURMIKOILLA

MUUTAMA URPIAINEN VIIHTYY VIELÄ VIHREILLÄ NURMIKOILLA

Keskiviikkona 4.12.2013 satoi aamulla vettä mutta sade loppui sopivasti auringon noustessa ja päivästä tuli puolipilvinen. Tuuli oli koillisesta 5-6 m/s ja lämpöä 3 astetta. Aamulla staijia luotsiasemalla vajaat pari tuntia ja siihen päälle koko saaren kierros. Lintuja näkyi aika mukavasti näin joulukuuksi, lajimäärä oli tänään 41. Muuttavana/merellä mm. 34 laulujoutsenta (3a), haapana, 2 tavia, 28 allia, 2 pilkkasiipeä, 10 mustalintua, 5 tukkakoskeloa, naarasuivelo, 3 ruokkia, riskilä ja 11 naurulokkia. Saaressa nähtiin mm. närhi, sepelkyyhky, niittykirvinen, 2 peukaloista, 2 punarintaa, 13 tilheä, 3 kottaraista, 5 räkättiä, 2 pikkuvarpusta, 37 urpiaista ja 29 vihervarpusta. Eteläpuolen luodoilla ruokaili tänään 14+2 merisirriä.

NUORI SEPELKYYHKY ON JO KAUAN VIIPYNYT SAARELLA, KÄY JUOMASSA LAMMASHAASSA

NUORI SEPELKYYHKY ON JO KAUAN VIIPYNYT SAARELLA, KÄY JUOMASSA LAMMASHAASSA

Torstaina 5.12.2013 satoi taas aamulla muutama tippa vettä mutta päivä oli mukavan puolipilvinen ja sade alkoi uudelleen vasta klo 16. Länsituuli oli aamulla 15 m/s mutta heikkeni hiljalleen päivän aikana kunnes illalla taas voimistui kovaksi. Lämpötila oli tänään 4 astetta. Tunti taas staijia luotsilla plus koko saaren kierros. Muutto oli heikkoa kovaan vastatuuleen ja nähtiinkin vain 33 allia, 5 ruokkia sekä muutama muuttava kalalokki. Saaressa oli paikallisina mm. 2 haapanaa, sepelkyyhky, naurulokki, 4 kottaraista, tilhi, 3 punarintaa, rautiainen (itärannalla), niittykirvinen edelleen ja pulmunen. Eteläkärjen ohi länteen lensi yksinäinen merisirri. Outi tulee iltalaivalla saareen.

MUUTAMA KOTTARAINEN VIIVYTTELEE SAARESSA

MUUTAMA KOTTARAINEN VIIVYTTELEE SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.