Isokihua bongaamassa

Tiistaina 2.6.2009 lähdin työkaverini Varrelan Juhan kanssa iltapäivällä katsastamaan Salon Mathildedahlissa jo kolmatta päivää oleskelevan isokihun, olisihan laji molemmille elis. Ja sieltä se heti löytyi salmen keskeltä kellumasta n. kilsan päästä. Isokihu lenteli muutaman kerran ja laskeutui aina samoille paikoille. Sattumalta rantaan tupsahti Matti Mäkilä, m/v Ellin kippari, joka ystävällisesti tarjosi meille paikalla olleille viidelle mahdollisuutta nähdä lintu veneestä paremmin. Tietäen hyvin keskustelun linnun häirinnästä ja valokuvauksesta lähdimme kuitenkin matkaan ja lintu tuntui enemmän pitävän meistä kuin pakenevan meitä. Kameranomistajat toki ottivat kuvia kun muut tyytyivät kiikaroimaan ja alta puolen tunnin olimme jo takaisin rannassa tyytyväisinä näkemäämme. Veneitä kulki paikan vierestä vähän väliä ja kihu niistä viis veisasi – ainoa joka sitä tuntui häiritsevän oli paikallinen merilokki.

isokiho

Oma iso kamerani oli korjattavana joten tyydyin räpsimään muutaman kuvan kakkoskameralla ja 70-200-linssillä. Mukava reissu!

kiho

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.