Tuulta ja pakkasta riittää

Tiistaina 28.1.2014 oli aika palata Utöhön, Outi jäi Turkuun töihin. Aamuvarhain ajelin Pärnäisiin (kahvipaikat vielä kiinni…) ja laivaan saapui niukasti väkeä, ei lintuihmisiä. Koska oli kova kaakkoistuuli (15 m/s) ja pakkasta 5 astetta niin kannella olo jäi niukaksi eikä matkalla mainittavaa näkynytkään. Jäätä ei reitillä vielä ole kuin jossain lahdenpohjukoissa. Utöhön saavuttiin klo 12.45, tavarat kotiin ja staijaustuokio satamalahdelle. Paikalla telkkien, isokoskeloiden, kyhmyjoutsenten ja merimetsojen lisäksi mm. 5 laulujoutsenta, 3 lapasotkaa (k, 2n), 25 tukkasotkaa, uivelo ja 8 naurulokkia. Ruokinnallamme punarinta. Hain kaupalta talven kolmannen auringonkukkasäkin ja loppu iltapäivä menikin taas kirjoitushommissa. Ville-Veikko ja Sällylä lähtivät mantereelle.

MUUTAMA LAPASOTKA ON ILMAANTUNUT SATAMALAHDELLE

MUUTAMA LAPASOTKA ON ILMAANTUNUT SATAMALAHDELLE

Keskiviikkona 29.1.2014 puhalsi edelleen kova (15-18 m/s) kaakkoistuuli, pakkasta oli 5 astetta mutta taivas oli selkeä. Staijailin vajaan tunnin mutta lokkeja lukuun ottamatta merellä ei ollut mitään liikettä. Valoisan ajan käytinkin vesilintujen kuvaamiseen satamalahdella, jotain mukavaa materiaalia syntyikin. Lintuja tuli muuten katseltua niukasti ja ainoat mainittavat olivat alli, 2 lapasotkaa, 9 naurulokkia ja 3 räkättiä.

TUKKASOTKISTA OSA ON JO JUHLAPUVUSSA

TUKKASOTKISTA OSA ON JO JUHLAPUVUSSA

Torstaina 30.1.2014 taivas oli pääosin pilvessä, pakkasta peräti 8 astetta ja kaakkoistuuli edelleen navakkaa (12-14 m/s). Staijia tunnin verran luotsiasemalla, muuten jonkin verran komppausta ja kuvaamista. Ei uutta, mainittavimmat 2 tukkakoskeloa, 11 naurulokkia, lapasotka, 7 laulujoutsenta (3ad4juv) ja 5 räkättiä. Lokkeja oli tänään melko runsaasti liikkeellä, kalalokkeja laskin n. 145, harmaalokkeja 22 ja merilokkeja 7. Itärannalla sinnitteli edelleen niittykirvinen ja omalla ruokinnalla kävi mm. 2 punarintaa.

KALALOKKEJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

KALALOKKEJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

ISOKOSKELO SATAMALAHDEN AALLOISSA

ISOKOSKELO SATAMALAHDEN AALLOISSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.