Tuulta piisaa!

Torstaina 6.3.2014 oli aika palata Utöhön, Outi jäi nyt mantereelle töihin. Aamulla ajo Nauvoon, kahvi ja kauppa, ja m/s Eivorille. Väkeä kohtalaisesti, lisäkseni lintuporukkaa viisi henkeä Jurmoon Aintilan Akin johdolla. Matkalla oli pilvipoutaa mutta myös sumua, lounaistuuli puhalsi 7 m/s. Mainittavimmat havainnot laivalta olivat kesäpukuinen ruokki, 2 riskilää, 4 haahkaa ja pari kiurua. Utöhön saavuttiin klo 15.45, tavarat kotosalle, linturuokinnan kohennus ja kierros itäosassa ennen pimeän tuloa. Mainittavimmat havainnot olivat kangaskiuru, 11 kiurua, 2 pajusirkkua ja rautiainen. Vilenin Jukka oli saaressa ja ”lullula” oli ilmestynyt jo 4.3. ja pajusirkut 5.3.

USEITA PEUKALOISIA ON SELVINNYT SAARESSA TALVEN YLI

USEITA PEUKALOISIA ON SELVINNYT SAARESSA TALVEN YLI

Perjantaina 7.3.2014 oli heikko näkyvyys merelle, alle 4km, ja päivällä paksuakin sumua. Tuuli oli kova koko päivän, illalla jo yli 20 m/s lounaasta. Päivän havainnoista mainittakoon 6+14 muuttavaa laulujoutsenta, 2 töyhtöhyyppää, uuttukyyhky, 2 mustavarista, 13 kiurua, 2 pajusirkkua, keltasirkku, 2 punarintaa ja 2 tilheä.

MUUTAMA PIENI LAULUJOUTSENPOTTI ON TÄNNEKIN OSUNUT

MUUTAMA PIENI LAULUJOUTSENPOTTI ON TÄNNEKIN OSUNUT

Lauantaina 8.3.2014 taivas selkeni yöllisen vesisateen jälkeen ja näkyvyys oli tänään hyvä. Länsilounainen tuuli oli edelleen riuska 12-14 m/s haitaten vähän staijaamista. Suojaa löytyi vain majakan itäkyljeltä. Saari tuli lähes kokonaan kompattua, vain eteläniemi jäi väliin. Haahkoja oli nyt vähän enemmän eli 34 yksilöä, alleja 12, laulujoutsenia 11 (1a), 2 tukkakoskeloa, 3 töyhtöhyyppää ja 69 naakkaa. Kyyhkyjä näkyi tänään 5 sepeliä ja 1 uuttu. Vanha muuttohaukka pyöri aamupäivällä jonkin aikaa Ormskärin yllä pelotellen vesilintuja. Saaressa näkyi mm. 3 pajusirkkua, 2 punarintaa ja 21 kiurua. Vilenin Jukka lähti aamulaivalla mantereelle. Reipasta hanhimuuttoa on ollut parina viime päivänä Ahvenanmaa – Satakunta – Pohjanmaa linjalla mutta tänne tuo muutto ei oikein koskaan keväisin ylety, menevät paljon lännempää.

ALUEELLA TALVEHTINEESTA MUUTTOHAUKASTA EN OLE ONNISTUNUT TÄMÄN PAREMPAA KUVAA SAAMAAN, TÄMÄ TÄLTÄ PÄIVÄLTÄ

ALUEELLA TALVEHTINEESTA MUUTTOHAUKASTA EN OLE ONNISTUNUT TÄMÄN PAREMPAA KUVAA SAAMAAN, TÄMÄ TÄLTÄ PÄIVÄLTÄ

Sunnuntaina 9.3.2014 aamu oli pilvinen mutta aurinko alkoi paistaa jo ennen aamuyhdeksää, lounaistuuli oli taas voimistunut kovaksi (16 m/s) mutta lämpöä oli silti 5 astetta. Staijia kolme tuntia majakan suojassa, muuten kylän ja itäosan kierros. Merellä/muuttavana näkyi mm. 6+4 laulujoutsenta, 10 allia, 97 haahkaa (joista 25 jäi paikallisiksi), 8 tukkakoskeloa ja 4 ruokkia. Lisäksi klo 10.05 saapui eteläkaakosta jäägavia, joka ohitti saaren myötävalosta Patteriniemen länsipuolelta väylää pitkin pohjoisluoteeseen – vähän turhan nopea tilanne kovassa tuulessa jätti tarkemman määrityksen auki. Saarikierroksella näkyi mm. töyhtöhyyppä, 12 kiurua, 3 kottaraista, uuttukyyhky, tilhi ja punarinta.

MERIMETSOPORUKKA ON KOKO TALVEN VIIHTYNYT SATAMAN TUNTUMASSA

MERIMETSOPORUKKA ON KOKO TALVEN VIIHTYNYT SATAMAN TUNTUMASSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.