Ennätyslumi!

Maanantaina 31.3.2014 oli pääosin aurinkoinen mutta viileä päivä, tuuli oli pohjoisesta 5 m/s mutta iltapäivällä tyventäkin. Staijia luotsiasemalla ja koko saaren kierros. Saaressa oli hiljaista eikä merelläkään juurikaan liikettä. Nähtiin mm. 4 ruokkia, 4 mustalintua, harmaahaikara ja paikallisena noin 3400 haahkaa. Meriharakoita tänään 2, tyllejä 8 ja pikkulintuja mm. peukaloinen, 9 rautiaista, 12 punarintaa, punakylkirastas, luotokirvinen ja kevään eka tiltaltti (saunalahden ruovikossa). Saaren lajimäärä tänä vuonna on nyt maaliskuun lopussa 105. Aika poikkeuksellinen alkukevät!

HAAHKOJA KELLUU ETELÄPUOLELLA NOIN 3000

HAAHKOJA KELLUU ETELÄPUOLELLA NOIN 3000

Aprillipäivä 1.4.2014 oli lintujen suhteen ns. välipäivä. Aamuyöllä alkoi lumi-räntä-vesisade, joka loppui vasta hieman ennen puoltapäivää, maa oli valkoinen ja lunta päivässä enemmän kuin koko talvena aiemmin. Lumi suli tietysti myös nopeasti. Heikkotuulinen aamu vaihtui iltapäivällä navakaksi (10-12 m/s) pohjoistuuleksi, lämpöä oli enimmillään 3 astetta. Tehtiin itä- ja eteläosan sekä kylän kierros mutta linnut saaressa vain vähenevät. Mainittavimmat havainnot olivat tikli, 6 rautiaista, 10 punarintaa ja 2 laulurastasta. Itärannalla lumessa oli luhtakanan aamuiset jäljet ja saunalahden pohjukassa näkyi hetken ad-koiras mustaleppälintu.

LUMI MAASSA APRILLIPÄIVÄNÄ

LUMI MAASSA APRILLIPÄIVÄNÄ

Keskiviikkona 2.4.2014 kylmä ilmavirtaus jatkui, yöllä oli jopa pari pakkasastetta. Päivä oli aurinkoinen, tuuli lounaassa ja voimistuva (11 m/s) sekä lämpöä 4 astetta. Staijia pari tuntia luotsiasemalla plus saaressa kiertelyä. Nähtiin mm. 2 ristisorsaa, 3 ruokkia, 10 mustalintua, 12 tavia, meriharakka, 3 harmaahaikaraa, ampuhaukka ja 6 merisirriä lennossa länsipuolella. Saaressa oli niukasti pikkulintuja, mainita voinee 10 punarintaa, 6 rautiaista, pari västäräkkiä, tiklin, laulurastaan ja tiltaltin sekä naaraspukuisen mustaleppälinnun itärannalla. Luhtakana äänteli hetken ja itärannan ruovikossa on kuulemma nähty yhtä aikaa 2 rallusta eli lienevät pesivä pari. Annetaan niiden pesiä rauhassa ja siksi ruovikon komppaaminen ei ole enää suotavaa.

HARMAAHAIKAROITA ON NÄHTY USEITA

HARMAAHAIKAROITA ON NÄHTY USEITA

MERIKOTKAPARI RAKENTAA PESÄÄ TRATTENIN LÄHELLE LINJATAULUUN

MERIKOTKAPARI RAKENTAA PESÄÄ TRATTENIN LÄHELLE LINJATAULUUN

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.