Sadetta ja sumua

Perjantai 11.4.2014 oli sadepäivä. Aamulla oli vielä poutaa ja tein pikaisen saarikierroksen, loppupäivä vesisadetta ja etelätuulta 10 m/s. Pientä ulkoilua sateen lomassa ja lintuja nähtiin mm. 3 ruokkia, 2 pilkkasiipeä, 24 mustalintua, 5 haapanaa, 2 isokuovia ja mustavaris. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kevään eka kivitasku, 2 tiltalttia, nokkavarpunen (käväisi meidän pihalla), edelleen naaras mustaleppälintu ja uutena 2kv koiras ”muleli” sekä edelleen myös sepelrastas, jälleen Patteriniemen tuntumassa. Punarintoja on tullut reilusti lisää, nyt ainakin 80 yksilöä saaressa. Käytin sadepäivän hyväksi ja tein kotosalla paljon kirjoitus- ja kuvahommia… Illalla saareen saapui pari uutta ornia, mm. Timo Lintula.

EN OLE ENNEN NÄHNYT, SAATIKKA KUVANNUT, HAAHKOJEN PARITTELUA...

EN OLE ENNEN NÄHNYT, SAATIKKA KUVANNUT, HAAHKOJEN PARITTELUA…

Lauantai 12.4.2014 alkoi tiheässä sumussa, joka kuitenkin hälveni jo aamupäivällä. Tänään oli aurinkoista ja lounaistuulta (7-9 m/s) sekä lämpöä 6 astetta. Staijia niukasti mutta koko saari sentään kierrettiin. Mainittavaa mereltä olivat valkoposkihanhi, ruokki, 9 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, 2 ristisorsaa ja isokuovi. Saaresta löytyi mm. taivaanvuohi, 2 lehtokurppaa, luotokirvinen ja Utössä nykyään kova rari eli teeri. Koiras teeri nähtiin aamulla itäniityn reunalla, Brita oli nähnyt saman linnun jo 10.4. Naaras ja 2kv koiras mustaleppälintu viihtyivät edelleen kylällä – samoin jo neljättä päivää paikalla viihtyvä sepelrastas, joka tänään oli saanut seurakseen ad-koiras sepelrastaan! Pikkulinnut ja pikkurastaat olivat vähentyneet eilisestä. Illalla lännestä saapui pilveä ennakoiden saderintamaa.

SAARESSA JO PITKÄÄN VIIHTYNYT NUORI KOIRAS SEPELRASTAS

SAARESSA JO PITKÄÄN VIIHTYNYT NUORI KOIRAS SEPELRASTAS

VANHEMMASTA KOIRAS SEPELRASTAASTA EN SAANUT TÄMÄN PAREMPAA KUVAA, ARKA!

VANHEMMASTA KOIRAS SEPELRASTAASTA EN SAANUT TÄMÄN PAREMPAA KUVAA, ARKA!

Sunnuntai 13.4.2014 alkoikin vesisateella, joka loppui kymmenen jälkeen ja loppupäivä oli pääosin aurinkoinen. Tuuli oli navakkaa lounaasta, 12-14 m/s, lämpöä 6 astetta. Staiji jäi tänään väliin sateen takia mutta saari kompattiin suhteellisen tarkkaan. Mainittavimmat havainnot olivat mustakurkku-uikku, varpushaukka, selkälokki, nokkavarpunen kylällä, jo 6 tiltalttia, 3 luotokirvistä, 2 mustaleppälintua (n, 2kv k), peukaloinen, 2 kivitaskua ja ad-koiras sepelrastas eilisellä paikalla. Pitkään viihtynyttä nuorta ”sera”koirasta ei enää näkynyt. Mantereelle lähti paljon väkeä, myös lintuihmiset, paitsi eilen saareen saapunut lintuharrastaja Markku Paakkanen.

TILTALTIT VIIHTYVÄT RUOVIKON SUOJASSA

TILTALTIT VIIHTYVÄT RUOVIKON SUOJASSA

TIKLEJÄ ON NÄKYNYT LÄHES PÄIVITTÄIN

TIKLEJÄ ON NÄKYNYT LÄHES PÄIVITTÄIN

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.