Kevät etenee pienin askelin

Maanantaina 14.4.2014 aamulla ripsi vähän heikkoa sadetta mutta staijia se ei estänyt. Pari tuntia luotsiasemalla 6-7 m/s lounaistuulessa tuotti mm. kuikan, 2 mustakurkku-uikkua, 129 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, ruokin, 2 merikihua ja isokuovin. Saarikierroksella oli aika nihkeästi lintuja – kaunis turistikeli ei suosi muuttolintuja täällä saarilla.  Mainittavia vain lehtokurppa, 2 varpushaukkaa, luotokirvinen, 2 peukaloista ja 2 (n ja 2kv koiras) mustaleppälintua. Myös koiras sepelrastas kähmyili edelleen aiempien päivien paikoilla. Iltapäivä kului veneen laskussa, nyt vaan odotetaan suotuisia veneilykelejä. Saareen oli eilen illalla saapunut lintuihmisiä Juha Laaksonen ja Jouni Mäkelä.

HAAHKOJEN SUKUPUOLISUHDE ON TÄMÄ - YHTÄ NAARASTA KOHTI KOLME KOIRASTA

HAAHKOJEN SUKUPUOLISUHDE ON TÄMÄ – YHTÄ NAARASTA KOHTI KOLME KOIRASTA

Tiistaina 15.4.2014 oli navakka luoteis-, myöhemmin pohjoistuuli – enimmillään 14-17 m/s. Aurinkoista mutta lämpöä oli vain 5 astetta. Aamulla runsaan parin tunnin staiji luotsiaseman suojassa, myöhemmin tehtiin itäosan kierros mutta paikallisia lintuja niukasti. Pohjoisvirtaus tekee tehtävänsä. Mainittavaa tänään mm. 2 kuikkaa, 1 Gavia, laulujoutsen, 2 mustakurkku-uikkua, 5 merikihua, 33 ruokkia, 137 mustalintua ja harmaahaikara. Saaressa nähtiin mm. koiras isokäpylintu, 4 käpytikkaa ja pihallamme käynyt naaras nokkavarpunen. Outi saapui saareen, lisäksi mm. Sven Forsell ja lintumiehistä Paakkanen ja Mäkelä lähtivät mantereelle.

LAULURASTAAT MUUTTAVAT NYT

LAULURASTAAT MUUTTAVAT NYT

Keskiviikkona 16.4.2014 oli korkeapaine päällä – pilvetöntä, heikko luoteistuuli ja +6 astetta. Staijia runsaat kaksi tuntia mutta merellä oli kovin hiljaista, etelä- ja itäosat saaresta kierrettiin. Mainittavaa oli mm. 2 kuikkaa, 15 ruokkia, mustakurkku-uikku, 19 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, isokuovi, töyhtöhyyppä ja saaressa 2 ristisorsaa, mustavaris, peukaloinen ja naaraspukuinen mustaleppälintu kappelin lähellä. Lintujen niukkuuden takia keskityimme tänään vähän enemmän kotihommiin.

USEITA JÄRRIPEIPPOJA KÄY PÄIVITTÄIN RUOKINNALLAMME

USEITA JÄRRIPEIPPOJA KÄY PÄIVITTÄIN RUOKINNALLAMME

KOKOMUSTA RANTAKÄÄRME

KOKOMUSTA RANTAKÄÄRME

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.