Vuoden toinen rissa (= pikkukajava)

Toisena pääsiäispäivänä 21.4.2014 oli edelleen aurinkoa, heikko pohjoistuuli ja lämpöä 12 astetta. Merellä oli kova väreily, joka haittasi aamustaijia – kolmisen tuntia kuitenkin tarkkailtiin. Muuttavana nähtiin mm. 21 kuikkaa, 2 kaakkuria, 7 Gaviaa, 73 mustalintua, 11 pilkkasiipeä, 27 ruokkia, 2 lapintiiraa, 3 harmaahaikaraa ja mustavaris. Petolintuja nähtiin 2 tuulihaukkaa, piekana, varpushaukka ja naaras sinisuohaukka. Saaressa havaittiin mm. liro, valkoviklo, 3 metsäkirvistä, pajulintu, lapinsirkku ja pitkästä aikaa kesykyyhky, jolla oli jalassa sininen, puolalainen rengas. Kirjekyyhky varmaankin.

PUOLASTA SAAPUNUT KIRJEKYYHKY

PUOLASTA SAAPUNUT KIRJEKYYHKY

Pääsiäisen aikaan (pe-su) pidetyn kolmen päivän ”saaripinnakisan” tulokset olivat Halias 110, Jurmo 109, Lauttasaari 108, Utö 103, Rönnskär 100 ja Lågskär 98 lajia. Onnittelut Haliakselle voitosta (vaikkei ihan saari olekaan…)! Useimmat lintuporukat lähtivät tänään mantereelle.

RISTISORSAT KÄYVÄT HARVAKSELTAAN ITÄRANNAN TUNTUMASSA

RISTISORSAT KÄYVÄT HARVAKSELTAAN ITÄRANNAN TUNTUMASSA

Tiistaina 22.4.2014 oli lähdettävä mantereelle, edessä lupaamani kuvaesitys Limingan lintukuvafestareilla. Päivä oli edelleen pilvetön mutta vilpoisa pohjoistuuli (6-7 m/s) puhalsi. Aamulla staijailin puolitoista tuntia luotsiasemalla – merellä rauhallista, allien ja mustalintujen lisäksi mm. laulujoutsen, 7 ruokkia, kapustarinta, piekana ja kauniisti 2kv pikkukajava, joka muutti eteläniemen edestä luoteeseen kohti Kökaria klo 07.20, oli näkyvissä yli 5 minuuttia. Kylällä oleskeli mm. ad-koiras mustaleppälintu ja 15 tilheä.

MUUTAMA TILTALTTI ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

MUUTAMA TILTALTTI ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

Laivamatkalla ei tehty kummempia havaintoja, saaresta poistuivat myös mm. Juha Laaksonen, Sällylä ja Holvitie ja saareen saapuivat ainakin Ismo Hyvärinen ja Harri Salo.

HAAHKAPARVI JA UTÖ

HAAHKAPARVI JA UTÖ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.