Ulkosaariston kevätrareja

Tiistaina 29.4.2014 pääsimme Outin kanssa palaamaan Utöhön. Viikonloppu Limingan lintukuvafestivaaleilla oli mukava kokemus ja omakin tunnin kuvaesitykseni sai hyvää palautetta. Kiitos Peltsille ja kumppaneille hienoista järjestelyistä! Tänään lähdimme Pärnäisistä m/s Lilyn kyydissä Utöhön, heikko pohjoistuuli ja pääosin aurinkoinen mutta viileä ilma saattelivat merimatkaa. Utöhön saavuimme klo 12.30 ja iltapäivän aikana komppailimme kylää ja saaren itäosaa. Lintuja kohtuullisesti vaikka aamupäivällä kylällä ollutta 2kv koiras sepelsieppoa ei enää löytynytkään. Eiköhän noita vielä jokunen uusikin tule tänä keväänä… Mainittavaa mm. koiras kirjosieppo, 3 pensastaskua, 6 leppälintua, 7 mustapääkerttua, 3 valkoposkihanhea ja 2 karikukkoa. Saaresta lähti mantereelle nippu orneja, mm. Kari Haataja ja Kristiina Järvenpää. Saareen jäi Järvisen Mikko ja Anu sekä Pirkko ja Timo Koskinen.

PENSASTASKUT OVAT SAAPUNEET

PENSASTASKUT OVAT SAAPUNEET

Keskiviikkona 30.4.2014 oli aurinkoista, heikko luoteistuuli (2-7 m/s) ja lämpöä 8 astetta. Näkyvyys oli erinomainen. Staijattiin yhdessä Mikon kanssa kolmisen tuntia luotsiasemalla ja kompattiin myöhemmin koko saari. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 24 kuikkaa, kaakkuri, 6 Gaviaa, 4 ristisorsaa, 21 ruokkia, lapasotka, harmaahaikara, kurki, varpushaukka ja klo 07.40 etelästä saapunut admuuttohaukka, joka laskeutui joksikin aikaa Pattskärin luodoille. Kahlaajia nähtiin muutolla 8 isokuovia, pikkukuovi, 2 valkovikloa, 2 liroa ja suokukko, lisäksi saaressa mm. taivaanvuohi ja 5 karikukkoa. Kesäpukuinen etelänkiisla muutti eteläkärjen vierestä kaakkoon klo 07.40 ja +2kv koiras kyhmyhaahka muutti kolmen haahkan (2k,1n) mukana luoteeseen eteläpuolelta klo 06.40-06.45. Aivan mainio muuttoaamu!

RAUTIAISMUUTTO ALKAA OLLA OHI

RAUTIAISMUUTTO ALKAA OLLA OHI

Saaressa oli kirkaan yön jäljiltä niukahkosti lintuja, mainittavia mm. luhtakana, 15 mustapääkerttua, 10 leppälintua, räystäspääsky, 3 haarapääskyä, tilhi, peukaloinen, kevään eka peltosirkku lammashaassa ja ad-koiras mustaleppälintu kylällä. Näin huhtikuun loppuessa saaren lintulajimäärä tänä vuonna on 156.

LIROT PYSÄHTYIVÄT HETKEKSI ITÄRANNALLE

LIROT PYSÄHTYIVÄT HETKEKSI ITÄRANNALLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.