Sumua, tuulta ja futista – jokunen lintukin

Torstai 12.6.2014 alkoi vesisateella ja tiheällä sumulla, joka roikkui ympärillä iltapäivään saakka. Tuuli oli aluksi etelästä mutta kääntyi luoteeseen ja voimistui, ilma viilentynyt. Tein pari pientä kierrosta, näkyi mm. mustaviklo, valkoviklo, 2 luhtakerttusta, rytikerttunen ja saunalahden perukassa 7 mustakurkku-uikkua. Illansuussa osallistuin palomiesten johdolla tapahtuneeseen saaren palokalustoon tutustumiseen.

KYLÄ JA MAJAKKA SUMUSSA

KYLÄ JA MAJAKKA SUMUSSA

Perjantai 13.6.2014 alkoi puolipilvisenä ja 5 m/s länsituulisena mutta iltapäivällä alkoi vesisade ja luoteistuuli voimistui 12-14 m/s. Aamulla staijia ja kylän sekä itäosan kierros. Lintuja näkyi mm. 18 mustalintua (mihin päin mahtavat tähän aikaan muuttaa – pohjoiseen vai etelään?), 17 ruokkia, 9 tavia, laulujoutsen, nuolihaukka, itärannalla syksyn eka suokukko, 2 luhtakerttusta ja rytikerttunen. Pattskärillä jolkotteli aamulla kettu, sellainenkin siis on vielä jäljellä. Iltapäivällä istuttiin pitkään kahvilla Sundelinin Raimon kanssa; saaristoluonnosta ja sen kuvaamisesta riittää yhteisiä intressejä… Illalla saareen saapui paljon porukkaa, mm. 35 kameraseuralaista.

HARMAALOKKI NAPPAA SINISORSAN POIKASEN EMON RAJUSTA PUOLUSTUKSESTA HUOLIMATTA

HARMAALOKKI NAPPAA SINISORSAN POIKASEN EMON RAJUSTA PUOLUSTUKSESTA HUOLIMATTA

Lauantaina 14.6.2014 pohjoistuuli puhkui enimmillään puuskissa 17-18 m/s ja hiukan sadettakin hetkittäin. Iltapäivällä selkeni ja tuulikin vähän rauhoittui. Staijailin runsaan tunnin ja kiertelin itäosassa, enemmän kotona kuva- ja kirjoitushommissa sekä futiksen MM-kisojen parissa. Mainittavimmat havikset olivat 2 suokukkoa, 2 mustavikloa, 6 ruokkia ja 2 luhtakerttusta. Sällylän Seppo saapui saareen.

SUOKUKOT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

SUOKUKOT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

Sunnuntaina 15.6.2014 tuuli oli hellittänyt ja aurinko paistoi, lämpöä kuitenkin vain 15 astetta. Staijia aamulla pari tuntia ja kylän sekä itäosan kierroksia. Merellä nähtiin mm. 16 mustalintua, koirasalli, 48 ruokkia ja yllättävä 8 nuoren kuikan parvi. Muuttokahlaajia matkasi etelään pikkukuovi, 2 töyhtöhyyppää, mustaviklo ja 4 suokukkoa. Saaressa nähtiin mm. norjalainen (rengas jalassa) kirjekyyhky (kesykyyhky) aamulla kylällä, mereltä lounaasta saapunut turkinkyyhky, törmäpääsky, 2 kirjokerttua ja 3 luhtakerttusta. Kamerakerholaiset ja monet muut lähtivät tänään mantereelle.

KIRJOKERTTUJA LIENEE TAAS VAIN YKSI PARI SAARESSA

KIRJOKERTTUJA LIENEE TAAS VAIN YKSI PARI SAARESSA

MUSTAKURKKU-UIKKUJA ON NELJÄ PARIA, JOISTA AINAKIN KAKSI YRITTÄÄ VAKAVISSAAN PESIÄ

MUSTAKURKKU-UIKKUJA ON NELJÄ PARIA, JOISTA AINAKIN KAKSI YRITTÄÄ VAKAVISSAAN PESIÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.